Kezdőlap » Családi élet » Hogyan szeressünk?

Hogyan szeressünk?

Minden embernek egyszer el kell döntenie, hogy meg akarja, tartani jelenlegi párját vagy máshol keres vigasztalást. Mert, ha elromlott, vajon vissza lehet hozni a szeretetet? Táplálni lehet kapcsolatukat, fel lehet építeni, újra mert sok év házasság, gyerekek kötik össze? Szabaduljon ki egy kis időre a minden napok súlya alól.

Keressen menedéket, ahol tisztázhatja gondolatait, de semmi kép ne tegyen meg gondolatlan lépéseket. Nem csak önmaga az egész családja életét, jövőjét kockára teszi, ha másnak nyílik meg. Ezt az idő múlásával megbánhatja. Azonban akkor már nincs lehetősége helyre hozni a hibát. Ahányan élnek a földön, szeretetre, megbecsülésre, tiszteletre vágynak. Amíg lehet, és nem csordul, ki a mézes bödön otthon keresse, ne adja fel a reményt. Mielőtt döntés hoz, nézzen a gyermekei szemébe, ölelje át őket. Biztos lehet abban, a várt szeretet otthon megkapta. Csak észre kell venni, érezni. Az érzelmek nem válthatnak ki szorongást.

Sajnos azonban benne van a pakliban, hogy elkerülhetetlen a szétválás. Ellaposodott a kapcsolat, kiveszett belőle az energia, bármi megtörténhet az évek alatt. Azonban ideje elgondolkodni rajta, a másik is ugyan ezt érzi? Ha hagyja, hogy falak közé szűküljön az élete, nem tesz semmit, elfogadja, mert belefáradt. Elveszít mindent, amiért küzdött. Mert a szerelemnek is idő kell. Nem tombol folyamatosan. Táplálni, ötletekkel újítani, ami feldobja. Harcolni, hogy ismét fellobbanjon a parázs és hagyni, hogy nagy lánggal égjen. Gyermekeink arca kipirul. Nevetés, boldogság veszi át a búskomorság kihűlt helyét. Ezért érdemes élni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük