Kezdőlap » Növények » Hogyan szellőztessük a pázsitot és mikor trágyázzuk?

Hogyan szellőztessük a pázsitot és mikor trágyázzuk?

A fű egészséges növekedéséhez jó talaj szellőzésnek kell lenni és jó talaj lazaságnak! Az összetömörödött levegőmentes földben nem kap levegőt a fű így nem tud nőni és nem lesz szép és erős. Ha homokhoz hasonló földünk van akkor nem szükséges mert ott nagyon jól szellőzik! Akkor már baj van amikor agyagos szerű a földünk mert akkor szó szerint megfullad a fű. Főleg még az is ront a helyzeten ha járkálunk is mert akkor még jobban össze dörgöljük a földet. Mivel az agyagos föld magában tartja a vizet ezért agyagossá teszi! Az agyagos földnél célszerű kézzel megoldani a problémát.

Úgy csináljuk hogy fogjuk meg a villás ásót vagy a vasvillát és kezdjük el szép szurkálni mintha egy süteményt szurkálnánk. A lyukakat úgy szurkáljuk hogy egymástól kb. 10- 10 cm-re legyenek és 10-cm mélyen is legyen! Amikor beleszúrjuk a villás ásót, vagy a vasvillát és amikor beledugtuk akkor egyszer mozgassuk meg jobbra is meg balra is. Ezt a szellőztetést érdemes tavasszal és nyár közepe felé elvégezni. Ha készen vagyunk a szellőztetéssel akkor érdemes gereblyével áttisztogatni a gyepet. Ezt célszerű eső után elvégezni mert ha elszáradt falevél vagy virág vagy gyümölcs van akkor ezzel a gereblyézéssel elindítja a rohadást! Ha a gyepet folyamatosan szellőztetjük, és lazítjuk akkor szép mélyzöld színe lesz, mert a gyökerei elég levegőt kapnak.

Mikor rakjunk trágyát a gyepre?

Tavasz közepén célszerű trágyát rakni a gyepre mert tél után az első napsütésre nagyon megnőnek és a nagy növés érdekében muszáj adni neki trágyát a további szép növekedés érdekében is!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A menta és citromfű

A citromfű a népgyógyászat hasznos eleme. Már régen rájöttek a hatásaira ami sok tünetet enyhít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük