Kezdőlap » Növények » Hogyan szaporítsuk a szobanövényeket magvetéssel?

Hogyan szaporítsuk a szobanövényeket magvetéssel?

A növények szaporítása egyáltalán nem könnyű feladat, a legtöbb esetben csak szakemberek foglalkoznak vele. De miért ne próbálhatnánk ki mi is otthon? Néhány praktikával lehet, hogy tudunk mi is néhány növényt nevelni, melyek kedvesebbek és értékesebbek maradnak számunkra, mivel mi ültettük őket. A növények igényesek, így sok figyelmet igényelnek, főleg ha mi akarjuk szaporítani is.

Milyen szobanövényt szaporíthatunk magvetéssel?

Ilyen növény például a virágcsalánt, az afrikai ibolya, a kankalin, a korallvirág, a datolyapálma, a cikláment, a kaktuszok, a citrom vagy narancs alanyai és stb.

Mi is kell az ültetéshez?

Cserép, föld, vetőmag. A vetőmagból jó minőségűre van szükségünk a siker elérése érdekében. A földnek pedig tisztának és fertőzésmentesnek kell lennie, hogy szép szobanövényt tudjunk nevelni a lakásunkba.

A cserépbe vagy ládába beletesszük a tiszta virágföldet, majd a magvakat egy sorba szórjuk az elsimított területre. A nagyon apró magvakat nem szabad földréteggel letakarni csak üveglapot szabad ráhelyezni, míg a többi magra vékony földréteget szitálunk. Majd egy kis nedvességet kell juttatni a magok számára, de locsolni nem szabad csak spray-vel szabad megpermetezni. Az üveglap segít a nedvesség megtartásában. Jó fényhatásra van szükségünk a szaporításhoz. Ha nincs üveglapunk, akkor egy műanyag fóliával is letakarhatjuk a cserepet.

Ha nagyobb magvas növényt akarunk szaporítani, akkor azt érdemes egyből külön cserépbe ültetni. Ha citrom vagy narancs, vagy mandarin fát szeretnénk a lakásunkba, szép kis bokros formában, akkor több magot tegyünk egy cserépbe, akár 10-15 magot is, mivel van, amelyik ki sem kel, viszont ennyi mennyiségnél ki kel annyi, hogy szép kis bokrot kapjunk a növekedés közben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az esőerdők liánjai

A növényfajok több mint kétharmada a trópusi esőerdőkben található meg. Amelyek menedéket és élelmet nyújtanak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük