Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan szabaduljunk meg a stressztől?

Hogyan szabaduljunk meg a stressztől?

Azt mondják, hogy a stressz civilizációs betegség. Kifejezetten igaz ez ránk, magyarokra. Hogy miért? Elég csak megnéznünk a mai politikai helyzetet, az emberek hozzá állását a dolgokhoz, az egészségügyet stb.
Félünk, aggódunk, hogy mi lesz holnap. És joggal, mert sok ember helyzete egyre rosszabb lesz, ahogy az idő telik, és sajnos megoldást, még nem igen talált senki erre a problémára. Viszont a tüneteket tudjuk enyhíteni, ha képesek vagyunk hinni magunkban. Nem istenben, nem valami felsőbb hatalomban, hanem magunkban.

Csak a saját magunkba vetett bizalom, és eltökéltség vethet véget annak az érzésnek, ami ezalatt a nagy nyomás alatt alakult ki. Hogy ha kétségbe esünk, ha lelkileg összeomlunk, akkor nem leszünk képesek túltenni magunkat ezen. Pedig azoknak kell lennünk. Az önmagunkba vetett hit persze nem mindig elég, néha külsős segítséget is igénybe kell venni.
De ez nem szégyen. A cél szentesíti az eszközt, mondják. A külső segítség pedig nem más, mint egy kis magnézium, B6 vitaminnal keverve. De mondhatjuk, hogy Centrum, mert abban minden benne van.
Ha napi egy szemet beveszünk, és belegondolunk, hogy mennyi jó dolog történhet velünk, és mennyi mindenre vagyunk képesek, akkor ez új erőt adhat magunknak, hogy szembe nézzünk az előttünk álló megoldatlan problémákkal. Ez pedig a legfontosabb életünk során, hogy minden egyes problémával szembe tudjunk nézni, és ne hagyjuk, hogy egy lelki nehézség úrrá legyen rajtunk, és ez gyengítse le szervezetünket, és ez vezessen korai betegségekhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük