Kezdőlap » Étel » Hogyan süssünk igazán finom bundás kenyeret?

Hogyan süssünk igazán finom bundás kenyeret?

A bundás kenyér az egyik legjobb étel reggelire. Ez tényleg így van, hiszen az elkészítése nem sok időt vesz igénybe, és forró teával mellékelve igazán jó reggeli lehet belőle. Elkészítéséhez nem kell képzett szakácsnak lenni, de azért néhány apró trükköt azért be lehet vetni, hogy kivételesen finom legyen.

Akkor lesz igazán jó, ha pontosan eltaláljuk a tojás és fűszerek, Deli-kat, és só arányát. Ezek ugyanis nagyban befolyásolják azt, hogy milyen ízű lesz a kenyér. Nagyon oda kell figyelni, hogy ne tartsuk túl sokáig a kenyeret a tojásban, mert ha nagyon megszívja magát, akkor sokáig kell az olajban tartani, és túlságosan megszívhatja magát vele, ami megint csak rontja a kenyért ízét.

Az olajnak igazán forrónak kell, lenni, hogy amikor beletesszük a kenyeret, akkor 30-60 másodperc alatt megsüljön, és meg is tudjuk fordítani, hogy a másik oldala is, legalább ilyen rövid idő alatt elkészüljön. Azonban nem árt megnézni, hogy milyen kenyérből is sütjük a bundás kenyeret. Ha nagyon puha, akkor nagyon hamar nagyon sok tojást szívhat magába a kenyér és ahogy már előbb elemeztünk, nagyon megszívhatja magát vele.
Nem mellékesen így sokkal több tojás is fogy el, mert a puha kenyér minden egyes részébe szívja a tojást, és mivel a puhább kenyerekben sokkal több a hely, így sokkal több tojást is fog felszívni. A legjobb megoldás, ha már kicsit szikkadt, vagy száraz kenyérből csináljuk, mert az nem fog olyan sok tojást magába szívni, és mivel úgyis meg kell sütni a kenyeret, így hamarabb elkészülhet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük