Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan stressztelenítsünk napjainkban?

Hogyan stressztelenítsünk napjainkban?

Természetünkből eredően mindenki másképp éli meg az élet adta helyzeteket vannak, akik kihozhatatlanok a béketűrésükből és vannak, akik első szóra ugranak. De minden embernél eljön az, amikor stresszes helyzetbe kerül. A helyzetekből adódó feszültség nem azonnal ütközik ki, hanem fokozatosan telítődik a szervezetünk vele és van, hogy egy apró-cseprő probléma révén borul a bili. Vajon szükséges-e megvárni ezt?

Egyáltalán nem, ahhoz, hogy minden napunkat lendületesen kezdjük, és elfeledjük az előző napi sérelmeket, pontosan elég napi félóra „meditáció”. Csupán forró víz, zene és aromaterápia szükséges hozzá. Ha mindennap elvégzünk egy ilyen szeánszot garantált, hogy a tűréshatárunk megnő, és a gyomorgörcsös stressz is a múlté lesz. A forró víz segít ellazítani a testet, ugyanis a feszültség nem csak belsőnkben van benne, hanem a testünket is gyötri, gondoljunk arra, hogy idegesség hatására jellemzően kevesebbet eszünk, a gyomrunk összeszorul, a bélműködések leállnak.

Ezért fontos a fürdőzés, ilyenkor a test ellazul, az izmok görcsössége elmúlik, kitágulnak az erek, és a vérnyomás csökken, az agyi aktivitás csökken. A zene segít abban, hogy gondolatainkat eltereljük. Tudományos tény bizonyítja, hogy olyan zene hallgatása, amely ismert, és sokszor hallgatott, olyannyira eltereli a páciens figyelmét, hogy elfelejti mit is csinált előtte, egyszóval magával ragadja és kiragadja a negatív gondolatok és érzések csapdájából.

Az illatok és aromák egyfajta nyomatékosításként szolgálnak, nagyon jól asszociál az emberi agy, amikor valami jót él át az ember, azt minden érzékszervünk felfogja, kihasználva ezt és alapozva, hogy a szaglás az egyik legfinomabb és legmélyebb érzékszervünk, ezt ingerelve abszolút sikert érünk el, és a későbbiekben, ha csak megérezzük az illatot, rögtön megnyugszunk és biztonságban érezzük magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük