Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan spóroljunk a villanyszámlán?

Hogyan spóroljunk a villanyszámlán?

Neked is magas már megint a villanyszámlád? Nem tudod, hogy hogyan csökkentsd, hogy legközelebb kevesebb legyen? Néhány tanácsot itt most megtalálsz.

Jönnek a hosszú téli esték, így hamarabb kell felkapcsolni a lámpákat, vagyis akkor még több lesz a számlánk végösszege? Nem, ha néhány praktikát bevetünk.

A legtöbben napközben dolgozunk nincs otthon senki a lakásban, az villanyóránk mégis tekerődik, ez meg hogy lehet? Ezt nem más csinálja, mint a televíziókon égő kis piros világító lámpa, igen, hiszen készenléti állapotban tartja a készülékünket, így érdemes kihúzni a konnektorból a dugaszt, mert így nem fogyasztja az áramot, és ha már úgysincs otthon, aki nézné, akkor minek is menjen?
Majd ugyanez az eset a laptopok töltőjével is elmész dolgozni bedugva, hagyod, lefekszel aludni bedugva, hagyod, és mikor használod, szintén be van dugva. Ez alatt az idő alatt végig veszi fel az áramot, hiszen világít a töltőn lévő kis lámpa. Így napközben és estére érdemes kihúzni, hiszen nem használjuk.

Ha elmegyünk nyaralni vagy csak egy hétvégére elmegyünk a szülőkhöz, ne hagyjuk áram alatt a lakást, hiszen megint feleslegesen fogyasztjuk az áramot, hiszen mennek a tévék, a töltők, a hosszabbítók, a router. Mindent ki kell húzni, ami áramot vesz fel, amíg mi nem vagyunk otthon, így a számlánk jelentősen csökkenni fog, majd meglátjuk.

És a legfontosabb kapcsoljuk le a villanyt azokban a helységekben, ahol nem tartózkodunk, ha tudjuk, hogy egyhamar nem fogunk oda visszamenni.

A legtöbben este érünk rá tévét nézni, így ilyenkor megy a tévé és ég a lámpa is. De miért is? Miért kell fény a tévénézéshez, teljesen felesleges, kapcsoljuk le minden este a lámpát, amikor tévézünk, így még többet spórolhatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vásároljunk télire tűzi fát?

Manapság a tél beállta előtt vagy az év bármely szakában az emberek igyekeznek a téli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük