Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan spóroljunk a fűtés számlánkon?

Hogyan spóroljunk a fűtés számlánkon?

Neked is sok a fűtésszámlád nem tudod, hogy spórolj egy kicsit télen? Itt megtudhatod, mivel lehet pár ezer forintot spórolni.

Először is a legésszerűbb megoldás a spórolásra a redőny, mivel a legtöbb hő az ablakon keresztül távozik. A lehúzott redőny így nem engedi ki a meleget az ablakon, így már meg is kezdődött a spórolás.Ne szárítsunk a radiátoron, persze praktikus megoldás, hogy nem áll a szoba közepén a szárító, de közben a fűtés számlánk pedig emelkedik.

Ha napközben nem tartózkodunk a lakásban vegyük lejjebb a fűtést pár fokkal.Ha kiszellőztetjük a szobát kapcsoljuk le a fűtést. Kb. csak 2*5percig szellőztessünk, mert ennyi idő alatt még nem hűlnek át a tárgyak, a falak.Új trend a hőszigetelés világában a hőszigetelő fólia az ablaküvegre, mely megelőzi, hogy az ablakon keresztül távozzon a meleg.

Sokat segít a szobahőmérő, mivel így látjuk, hogy hány fok van a lakásban és amikor feljebb akarnánk csavarni a fűtést előtte vetünk rá egy pillantást és ha azt látjuk, hogy a hőfok megfelelő a hőmérő szerint a szobában, így nem fogjuk feleslegesen feljebb tekerni.

Új lakás esetében érdemes a tél előtt megnézetni egy szakemberrel a nyílászárókat. Ha gond van, akkor azt el kell hárítani, hogy a meleg ne szökjön ki.Estére húzzuk le a reluxát, a redőnyt, húzzuk be a függönyt, így este nem tud annyi hő távozni, mint napközben.

Sokan esküsznek még mindig a huzatfogókra, ami nem más, mint az anyagból készült különböző hosszú formák, amelyeket az ablakba és az ajtó elé szokás helyezni, mely szintén nem engedi, hogy kiszökjön a hő.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük