Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan spóroljunk a főzésen és az ételeken?

Hogyan spóroljunk a főzésen és az ételeken?

Ez az ötlet azoknak lehet érdekes, akik nemrégen lettek munkanélküliek. Akik tartósan álláskeresők, már nyilvánvalóan tudnak spórolni mindenen, amin lehet, s még azokon is, amin elméletileg nem lehet.
A pénzszűke már nem csak, mint a gyakorlatban megismerni soha nem kívánt fogalom fészkelte be magát mindennapi életünkbe, hanem csodás tanítómesterként is. Azt valljuk azért be, hogy az így megtanultakat nem igazán akarjuk elengedni, hiszen ennek mindig nagy hasznát vesszük.
A takarékoskodás egyik területe az étkezés és a főzés. Ilyenkor nem csupán az olcsóbb termékeket vesszük meg, de arra is figyelünk, hogy ne dobáljunk ki élelmiszert.
Viszont a főzésnél van olyan minimális mennyiség, aminél kevesebbet már nem lehet egyszerre főzni vagy nem érdemes. Ezeket kiküszöbölhetjük azzal, hogy egyszerre több étel alapját is elkészítjük. Ennek különösen olyan családoknál van jelentősége, ahol kis létszámú a család, például egyedülálló szülő van egy gyermekkel. Az ilyen családokban nincs nagy mennyiségű ételfogyasztás egyszerre.
Úgy vásároljuk meg a húst, hogy számításba vesszük, hogy milyen ételek alapjait készíthetjük el belőle EGYSZERRE. Például fél kilogramm sertéscombból sok hagymával készítünk egy alapot. Ebbe nem teszünk semmilyen fűszert. Ennyi húsból 3-4 adag étel készíthető el. Ilyenek a gulyásleves, a pörkölt, a rizses hús alapja. Kis dobozokban lefagyasztjuk az alapokat. Ugyanilyen módon gazdálkodunk a darált hússal is.
Ezzel az előkészítéssel sok időt nyerünk. Nem beszélve az energiáról, ami lényegesen kevesebb fél kg hús előfőzéséhez, mint háromszor 15-20 dkg hús esetén.
Másrészt azzal, hogy az ételeket külön adagokban fagyasztjuk le, biztosítjuk az egyenletes napi energia-bevitelt. Ez az egészségünkre is jótékony hatással van, hiszen a mértékletességet tartjuk szem előtt. Ráadásul hosszú távon szervezetünk megszokja ezt, s eszerint gazdálkodik az energiával is. Tökéletes és hosszú távú fogyást biztosít.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vegetáriánus életmód kedvező hatása

A vegetáriánus étkezés számos előnnyel rendelkezik. Aki nem fogyaszt húst, bizonyítottan az átlagnál kisebb az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük