Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan spóroljunk a közüzemi számlákon?

Hogyan spóroljunk a közüzemi számlákon?

Ha okosan használjuk a házunkban lévő háztartási eszközöket, akkor sokat lehet velük spórolni, azonban ha nem figyelünk oda egy-két apróságra, hamar plusz kiadásokat okozhatnak nekünk.
Az első dolog, amire érdemes odafigyelni, a mosógép. Érdemes megvárni, amíg egy mosásra való szennyes összegyűlik, mint hogy két fél mosást indítsuk el, hiszen így vizet, és áramot is megtakarítunk közben. A második, amin lehet spórolni, az az energiatakarékos izzó, hiszen ez sokkal tovább tart, és kevesebb energiát is használ el, mint a hagyományos izzó.
Sokan gondolják úgy, hogy az elektromos hősugárzóval pénzt spórolnak, azonban ez nem igaz, hiszen ez az eszköz rengeteg áramot fogyaszt, amíg csak kis teret melegít fel, így ha jót akarunk a villanyszámlánknak, ne használjunk ilyet. Habár furcsán hangzik, de sokat spórolhatunk a wc-n is, ha stop gombos tartályt vásárolunk hozzá, így ugyanis nem folyik le több liter víz minden egyes használatkor. Ugyancsak spórolhatunk azzal, ha megfelelő minőségű szigetelés van az ablakainkon, illetve ajtónkon, hiszen ellenkező esetben hiába fűtjük a lakást, a hiányos szigetelés mellett állandóan kiszökik a meleg. A számítógépen is sokat spórolhatunk, ha csak tényleg akkor van bekapcsolva, amikor használjuk, illetve ha laptopunk van, csak akkor legyen bedugva, ha tényleg szükség van rá. Így nem fogyaszt feleslegesen áramot. A régi típusú háztartási gépek szintén sok áramot használhatnak, ezért ha tudjuk, cseréljük le akár a hűtőt, porszívót, mosógépet jobb energiaosztályú gépre, mely sokkal kevesebb áramot fogyaszt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzük meg a lakás rendbentartását?

Bizonyára vannak, akiknek a rendteremtés egyszerűen és probléma nélkül megy, szinte magától ugrik minden a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük