Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan sminkeljenek a tinézserek ?

Hogyan sminkeljenek a tinézserek ?

Az ember arca sok mindent elárulhat tulajdonosáról. Amikor fiatalok vagyunk célunk az legyen, hogy minél természetesebben nézzünk ki, ezért az arc kikészítést a meglevő vonások kiemelésére használjuk, ne pedig arra, hogy arcvonásaink megváltozzanak. Attól csakis hamisnak tűnhetünk. Kevés festéket használjunk, de meg kell tanulni , hogy hogyan lehet azzal a kevéssel a legjobb hatást elérni. Időigényes és türelmet, ízlést igényel, de kis ügyességgel el lehet terelni a figyelmet az előnytelen vonásokról és ki lehet emelni az előnyösebbeket!

Az ALAPOZÁS arra való, hogy elfedje az arcbőr apró hibáit és egyenletes simaságot adjon a bőrnek. Válasszunk a bőrünk színárnyalatához lehető legközelebb álló színt. Vigyük fel vékonyan az arcra és az ujjak könnyed, ritmikus mozdulataival simítsuk el.

A PÚDERT lehet, hogy úgy érezzük, nincs szükség az alapozókrém után, pedig a púder rögzíti az alapozót, és természetesnek ható pírt kölcsönöz a bőrnek. Amennyiben megfelelően alkalmazzuk, arcunk kellemetlen zsíros fényétől megszabadulhatunk , és a természetes selymes ragyogást sem veszíti el arcunk. Por és krémpúder közül választhatunk. A porpúder egyenletes simaságot ad, és a felesleges por könnyen eltávolítható. A krémpúder viszont könnyebben kezelhető. Elég kevés színárnyalatba gyártják. Legnépszerűbbek a lágy, áttetsző árnyalatok, melyek leginkább nem is színt adnak, hanem inkább szép felületet. Ha mégis színező púdert használunk, pár árnyalattal világosabb legyen az alapozókrémnél.

ARCPIROSÍTÓVAL melegebbé, rózsásabbá tehetjük arcunkat. Az orcák kirajzolásával határozottabbá válnak a vonások , elevenebbnek látszik még ha valójában ernyedt és fakó. Nem mindegy, hogy az arc melyik részét pirosítjuk. Csillámport akkor használjunk, ha felakarjuk hívni a figyelmet arcunk kifejezetten szép részeire, mint a szem vagy az arccsont vonala. Főként esti, ünnepi kikészítésnél használjuk.

A SZEMFESTÉS . Az erős szemfestés, a túlzott vonalak eltorzíthatják a fiatal arcot, éppen ezért meg kell tanulni csínján bánni vele, hogy az eredmény legtermészetesebbnek hasson. A szemhéjra és a szemüreg felső részére tegyünk szép pasztell árnyalatot. Az ajkakra először is tegyünk alapozót, ezután rajzoljuk ki a a vonalat a száj mindkét sarkánál, először a felső, majd az alsó ajak hajlatait ceruzával. Válaszunk színt és fessük ki a szánkat a közepétől a sarok felé haladva. A szép arc magabiztosságot kölcsönöz. Vigyázat a túlzott festék öregíti az arcot !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Közepesen világos bőr: a megfelelő rúzs kiválasztása

Ha a bőrünk nem sötét, de nem is túlzottan világos árnyalatú, elsőre egyszerűnek tűnhet megtalálni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük