Kezdőlap » Családi élet » Hogyan segítsünk a telelő madaraknak?

Hogyan segítsünk a telelő madaraknak?

A nálunk telelő madarak, sajnos nagyobb valószínűséggel pusztulnak el, sajnos kevés táplálék marad nekik, az első hó leesése után. Így segítenünk kell a madaraknak, hogy táplálékhoz jussanak. Ezáltal átvészelik a fagy okozta táplálékhiányt, és tavasszal bőséges madárcsicsergéssel örvendeztetnek meg minket. Mikortól is érdemes etetni a madarakat?

Főként a levegő lehűlése után, amikor már a fagyok tartósak, akkor érdemes kirakni madáreleséget. Milyen eleség a jó? Nem biztos, hogy mindig a drágább a jobb, inkább arra kell törekedni, hogy permetmentes legyen. Legegyszerűbb a piacon beszerezni, főként napraforgó magot.
Állatkereskedésekben, lehet venni téli madáreleséget, ami szintén nagyon jó, többféle magból álló keveréket a cinegék, a verebek, a pintyek és a csuszkák előszeretettel fogyasztják.

A kismadarak nem csak magvakat fogyasztanak szívesen, hanem zöldség hulladékot, vagy szalonnát. Lehetőleg ne feledjük el, ha elkezdünk etetni madarakat, akkor a tél végéig etessük őket. A tavasz kezdetével, amikor már megjelenek újra a rovarok, már nem igénylik a reppenő kismadárkák az etetést, ilyenkor kezdődik a fészekrakás és a fiókanevelés, aminek fő táplálék forrását a rovarok adják.

Ne feledjük, hogy kenyér és sütőipari termékek nem tesznek jót a madaraknak, szóval ezzel semmiképp ne tápláljuk a madarakat. Hová tegyük a madáretetőt? A madaraknak a biztonságot a ragadozók elől a védett hely jelenti, többféle madáretető közül azt érdemes választani, ami be tud menni a madár, hogy a táplálkozás közben védve legyen a ragadozók ellen. Ne tegyünk madáretetőt a földre, ugyanis ott is veszélyben vannak a csicsergők. A téli etetés és madármegfigyelés kellemes program lehet gyermekek és felnőttek számára is. Sok kis magevőt és élményt a téli etetésre!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük