Kezdőlap » Hobbi » Hogyan segítik az angol tanulást a feliratos filmek?

Hogyan segítik az angol tanulást a feliratos filmek?

Angolul tanulni nehéz, mondják. Mondják azok, akiknek eddig nem sikerült, vagy csak nehezen. Egyénfüggő, hogy kinek milyen problémai vannak az angol tanulással kapcsolatban. sokan szenvednek például attól, hogy nehezen értik meg a beszédet. Nekik a halláskészséget kell gyakorolniuk, méghozzá úgy, hogy közben szórakoznak. Igen szórakoznak.
Az egyik legjobb, ha nem a legjobb mód arra, hogy gyakoroljuk a hallott szöveg megértését, az a feliratok filmek, sorozatok megtekintése. Nagyon jó módszer, főleg akkor, hogy ha van egy kedvenc sorozatunk, amit szeretünk nézni. Ilyenkor rá vagyunk kényszerítve, hogy megnézzük, főleg, ha magyarul a legújabb évadok, részek még nem elérhetőek. Ilyenkor fognunk kell és megnézni feliratosan, mert rengeteget segít nekünk abban, hogy megértsük a beszédet.
Azért az egyik legjobb, mert ha mondjuk a kedvenc sorozatunkat nézzük, akkor az érdekel minket, tuti, hogy meg fogjuk nézni, és sok évad sok részét megtekinteni angolul nagyon jó módszer, mert folyamatosan csak az angolt fogjuk hallani, így egy idő után agyunk teljesen átáll erre a nyelvre, megszokja, így később sokkal gyorsabban fogja tudni értelmezni a kimondott szavakat mondatokat, amely azért nem árt, ha mondjuk olyan helyen dolgozunk ahol sokat számít az angol.
Más esetben, például egy külföldi barátunkkal való kapcsolat tartásban is sokat segít, mert így nem csak írásban, de szóban is tudunk vele beszélgetni, amely azért valljuk be, sokkal személyesebb egy barátság építése során. Igyekezzünk minél több filmet nézni eredeti nyelven, mert nem csak, hogy sokkal izgalmasabb, és érdekesebb, de még az angol tudásunkat is fejleszteni tudjuk vele.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire használjuk a maradék csempetörmeléket?

Egy házfelújításnál, pláne házépítésnél nagyon sok csempetörmelék keletkezik, illetve egész maradék csempék is felgyűlhetnek a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük