Kezdőlap » Iskolakezdés » Hogyan segíti a szülőket az iskolakezdési utalvány?

Hogyan segíti a szülőket az iskolakezdési utalvány?

Az iskolakezdés hatalmas kiadásokat ró a szülőkre, ha valaki július végéig az iskolakezdés előtt nem fizette ki gyermeke(i) tankönyveit, a kisdiák bizony üres táskával lépheti át az iskolakaput szeptember 1-jén. A legcélszerűbb ha havonta kisebb mértékű beruházásokkal fokozatosan vásárolják meg a taneszközöket gyermeküknek, ha azonban ez sem megvalósítható anyagi keret hiányában igazán remek megoldás lehet a különböző támogatások igénybevétele.

Azok a szülők, akik munkaviszonnyal rendelkeznek 2014-ben, Sodexo iskolakezdési utalványt igényelhetnek, kedvező adózással. Ebben az évben az igényelhető támogatás összege 30 450 Ft/fő/gyermek, melynél az adózás mértéke 35,7%. Ha ennél nagyobb összegre van szüksége a szülőknek, akkor magasabb százalékú adózással kell számolni, pontosan 51,17%-al.

Az utalvány hazánkban több mint 14 000 üzletben beváltható, például papírboltokban, szupermarketekben, hipermarketekben, könyvesboltokban, ruházati és sportüzletekben. A támogatást 60 nappal az iskolakezdés előtt igényelhetik a szülők és elkölteni egészen 2014. december 31-ig lehet.

Az utalvánnyal a szülők az igényelt tankönyveket is kifizethetik a KELLO (Könyvtárellátó Nonprofit Kft.) felé, kijelölt pontokon valamint postahivatalokban.

Ez a lehetőség nemcsak könnyíti a szülők terheit, arra azonban célszerű odafigyelni, hogy gyermekünk ésszerűen válassza ki a kívánt táskát, tolltartót, ceruzát és radírgumit, mert rengeteg a drága, divatos és egyben hasztalan használati cikk is manapság a kínálati piacon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogy telik a nyár vége a diákoknak?

Diákok, kisdiákok százezrei kezdik meg minden év szeptemberében a tanulmányaikat. Túlnyomó többségük szomorúan veszi tudomásul, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük