Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan segíthetünk sajgó lábainkon talpmasszázzsal?

Hogyan segíthetünk sajgó lábainkon talpmasszázzsal?

A talpunkat gyakran hajlamosak vagyunk elhanyagolni, nem esik a látószögünkbe, nem feltűnő helyen van, viszont azonnal érezzük a talp fájdalmát, ha fáradtak vagyunk, vagy ha nem megfelelően bánunk vele.
Gyermekkorban gyakran végeztünk a talpnak jótékony mozdulatsorokat, akár az óvodában akár az iskolában, mindenki emlékszik még a „kacsajárásra”, befele forduló talpjárásra stb. Ezekről idővel leszoktunk, és mire nagykorúakká válunk, egyre inkább igénybe vesszük talpunkat. De a baj nem is ott kezdődik, hanem, hogy zárt cipőbe, kalitkába zárjuk lábaink. A láb természetes közegben tud a leghatékonyabb lenni, ezért igyekezzünk minél több időt mezítláb tölteni, próbáljuk megtornáztatni, ezzel jót teszünk a talp izmainak, ízületeinek, és észre fogjuk venni, mennyivel energetikusabbak, frissebbek leszünk. A lábboltozat elváltozása gyakran okoz láb-, térdfájdalmakat, de a gerincfájdalmak egy jelentős részéért is felelhet, illetve bármilyen meglepő: a fejfájásért is.
Minden nap érdemes a napi zuhanyozás után megszabadítani a bőrkeményedésektől (még ha nem is láthatóak, érezhetőek, ezek folyamatosan képződnek a talpon), lábápolásra alkalmas krémmel kenjük be, és amíg bedörzsöljük, máris van időnk egy kis talpmasszázsra is. Mindig a lábujjak felől induljunk, a lábujjakat egyenként jobbra-balra történő forgatással is masszírozzuk, majd lassan haladhatunk a boka és a lábszár felé.
A fáradt lábak felfrissülése mellett még számos jótékony hatással bír.

• A belső elválasztású mirigyek működését serkenti
• Vér- és nyirokrendszer élénkítő hatású, mely által erősödik az immunrendszer, és a salakanyagok is gyorsabban ürülnek szervezetünkből-, ez elősegíti a fogyást, az egészséges testsúly elérését
• A masszírozott testrészek energiapályája kiegyenlítődik, folytonossá válik, a talpon található idegvégződések masszírozásával az egész test energiahálózatának javítását érhetjük el
Minden masszás után igyunk folyadékot, a víz testünk 70%át teszi ki, erősíti az energiapályákat, illetve a vérsűrűség is csökken, ezáltal könnyebben jut el az életet adó vér minden sejtünkbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük