Kezdőlap » Karácsony » Hogyan segíthetünk a rászorultakon karácsonykor?

Hogyan segíthetünk a rászorultakon karácsonykor?

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy szeretteivel ünnepelheti a karácsonyt. Van, aki magányosan él, nincs kihez szólnia, nincs, akivel megoszthatná a szeretetét. Olyanok is vannak, akik ugyan szeretteik körében, de nélkülözve élnek. Karácsonyfa nélkül, esetleg hidegben, éhezve esetleg otthon nélkül.
Ha az év többi napján nem, legalább az ünnepek közeledtével próbáljunk meg rájuk is gondolni és lehetőségeinkhez mérten segíteni. Nem kell ahhoz pénz, hogy mosolyt csaljunk egy szomorú arcra, egy kedves szó, egy kis figyelmesség mindenkinek jól esik. Ha tudunk olyan emberről a környezetünkben, aki biztosan egyedül tölti az ünnepeket, próbáljuk meg felkeresni, vagy az utcán beszélgetésbe elegyedni vele, egy csepp figyelem, egy kis kedvesség nagyon sokat segíthet.
Nincs is annál szomorúbb, amikor a hírekben látjuk, hogy némely család mennyire nehéz körülmények között él. Sajnálkozás helyett azonban itt az ideje, hogy tegyünk is valamit, hiszen mindannyian tudjuk: adni sokkal jobb, mint kapni!
Manapság számos lehetőségünk van adományozásra. Nyissuk ki a szekrényünket, válogassuk ki a ruhatárunkból a rég nem hordott, de még jó minőségű ruháinkat és vigyük el egy adománygyűjtő szervezetnek, a megunt darabokkal nagy boldogságot szerezhetünk másoknak. Jelentkezhetünk önkéntesnek ételosztásnál is, így személyesen is kapcsolatba kerülhetünk velük, elbeszélgethetünk, sajnálat helyett vidámsággal, kedvességgel színesíthetjük napjaikat.
Beszéljünk gyermekünkkel a szegénységről, nélkülözésről, kérjük meg őt, hogy válogassa ki régi játékai közül azokat, amikre már nincs szüksége és juttassuk el az arra rászorulóknak.
Karácsonykor, a szeretet ünnepén próbáljunk meg egy kicsit jobban figyelni embertársainkra, próbáljuk meg egy kis kedvességgel, mosollyal, apró ajándékkal szebbé tenni mások életét!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük