Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan segíthetünk nátha esetén?

Hogyan segíthetünk nátha esetén?

A hirtelen jött őszi idő sajnálatos velejárója a nátha. A mai ember egyből a gyógyszerekhez fordul, pedig jó néhány természetes, házi praktika segíthet kilábalni ebből az állapotból.
A nátha egyik legfőbb tünete az orrdugulás, illetve az orrfolyás. A gyógyszertári orrcseppek helyett használjunk inkább konyhasóoldatot. Csecsemőknél különösen fontos, hogy tiszta legyen az orruk, különben rosszul táplálkoznak. Néhány csepp anyatej az orrukba cseppentve sokat segíthet.
Későbbi gyermekkorban is tapasztalható, sok gyerek nem tud helyesen orrot fújni. Ez pedig nagyon fontos, mert ha rosszul csinálják, a váladék a középfül felé terelődik, ami elősegíti a gyulladást. Kicsiknél hasznos segítség még az orrszívó.
Nemcsak a nátha, de mindenféle megfázásos betegség esetén hasznos az inhalálás. Ehhez szükséges kétliternyi víz és valamilyen adalékanyag ( nátha esetén kamilla, tengeri só, hagyma). A kiválasztott anyagot forró vízzel leöntjük, fölé hajolunk és kendőt terítve magunkra lélegzünk ki és be. Ennek időtartama 10-15 perc, amíg gőzölög. Ezután tartsuk betakarva a fejünket még 15-30 percig, és pihenjünk. Nagyon fontos, hogy gyermekeket soha ne hagyjunk egyedül inhalálás közben, nehogy leforrázza magát.
Hasonló segítséget nyújthat még a nátha ellen a lenmagos pakolás. Ennek hatására átjárhatóvá válnak az elvezető csatornák. Ha nincs otthon lenmagunk, főtt krumplival helyettesíthetjük.
A nátha kúrálásának ezt a módszerét az inhalálással szemben 3 évesnél fiatalabb gyermekek számára nem javasolják.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Életmód váltás lépése

Az egészséges életmód nem egyik napról a másikra javítja életminőségünket, hanem ez egy olyan döntés, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük