Kezdőlap » Betegségek » Hogyan segíthetünk az allergia pszichés okain?

Hogyan segíthetünk az allergia pszichés okain?

Az allergia, mint újkori népbetegség, mindenki számára köztudott, és bizony talán életében egyszer mindenki a saját bőrén tapasztalta meg. Az allergia okai annyira sokrétűek, hogy felsorolni sem lehet, szinte bármire allergiás reakciónk lehet, még a levegőre, Napra, a vízre is.

Gyakran eszünkbe sem jut, hogy allergiánk valódi oka lelki eredetű. Remek példa a túlzott tisztaságra vágyó ember poratka- allergiája. A kutatások jelenlegi állapotában meglepő adatok hangoznak el. Gyakorlatilag az ilyen ember tulajdonképpen nem a porra allergiás ( a porban élő atkákra), hanem pszichés eredetű undort érez velük szemben, ami viszketéssel, esetleg erőteljes tüsszögéssel jár, minden módon szeretne megszabadulni az őt körülvevő apró élőlényektől. Gyakorlati teszten egy látszólag steril szobába ültették a beteget, és megkérdezték tőle, érzékel-e bármiféle allergiás tünetet. A válaszadók 98%-a nemmel felelt a kérdésre. Ekkor elmondták, hogy a szobában több ezer poratka van. Tüneteik pillanatokon belül előtörtek, méghozzá igen erőteljes formában.

Ha gyakran kerülünk össze olyan személlyel, akivel folyton konfliktushelyzetbe kerülünk, észrevehetjük, hogy bőrpír, erőteljes viszkető érzés, esetleg tüsszögés, krákogás tőr ránk. Ennek valószínűleg pszichés a allergia az oka.
Hogy ki tudjuk küszöbölni ezeket a pszichés eredetű allergiás reakciókat, mindenképp magunkban kell valamit tisztázni. Természetesen sem a kollégákat, családtagjainkat nem tudjuk elkerülni, és nincs lehetőségünk steril lakókörnyezetben élni, de együtt élni velük, rajtunk is múlik. Gondolkodásunkban ki kell zárni a félelmet, uralkodni kell az érzelmeinken, különböző technikákkal megnyugtatni magunkat.
Aki az atkáktól fél, minden egyes takarításkor arra kell gondolnia, hogy tiszta, jó illatú, és biztonságossá válik otthona. De ebben hinnie kell. Akinek személyes problémái vannak másokkal, próbáljon nem a személyre figyelni, hanem arra gondolni, hogy milyen, amikor nem vele van egy térben. Tudatunk szinte mindenre képes, betegséget képzelni, illetve meggyógyítani önmagát. A jóga, az önszuggesztió is sokat segíthet a pszichés eredetű allergiánkon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük