Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan segít az aromaterápia az immunrendszerünk erősítésében?

Hogyan segít az aromaterápia az immunrendszerünk erősítésében?

A mai rohanó világban mindenki számára fontos a betegségek megelőzése. Egyszerűen nincs idő betegnek lenni, ehhez a legfontosabb, hogy ne hagyjuk, hogy az immunrendszerünk legyengüljön. Számtalan gyógyszer, és gyógyszernek minősülő készítmény közül választhatunk, de ha számunkra fontos a természetesség is akkor az egyik módszer, az aromaterápia. A zord idő, az ősz beköszöntével megjelennek a különböző vírusok, baktériumok, melyekre nem árt ha időben felkészítjük szervezetünket.

Aromaterápiánál fontos a kiváló minőségű illóolajok használata. Több módszer is alkalmazható a betegségek megelőzésére, egyik ilyen a bedörzsölés. Ilyenkor a mellkasra és a hát felső szakaszára dörzsöljük, masszírozzuk az esszenciákat. Ezt alkalmazhatjuk akár minden nap, gyermekünk és saját magunk számára is. Azonban, ha a szervezet extra támogatásra szorul érdemes szakemberhez fordulni. Az aromaterapeuta speciális kezelést alkalmaz, amely 60 percig tart. Ilyenkor 6 féle, 100%-os tisztaságú, immunerősítő, méregtelenítő, baktérium- és vírusölő illóolajokkal végez testkezelést. A gerinc mentén tömény illóolajat dörzsöl be, majd forró lávakövekkel fokozza a hatást.

A megelőzés érdekében hasznos dolog még az orr tisztítása, amit a mi kultúránkban nem nagyon ismerünk. Máshol, mint például Indiában ez a mindennapi rutin része, hiszen az orr egy szűrő, amit mindig tisztítani kell. Ezt a műveletet langyos vízzel végzik, amihez lehet tenni kevés tengeri sót. Ennél is hatásosabb, ha 2 evőkanálnyi levendula aromavizet használunk. Gyermekek esetén rengeteg felsőlégúti betegséget előzhetünk meg ezzel a módszerrel, ezért érdemes a gyerekeknek megtanítani. Figyelni kell rá, hogy mindig egészséges időszakban szoktassuk hozzá, hogy ne a betegséghez kösse és ne érezze kellemetlenségnek.
Mindenki tisztában van vele, hogy a betegségek a zárt helyiségekben terjednek leginkább, mint például óvoda, bölcsőde, munkahelyi iroda. Ezen a téren is segítenek az illóolajok, a levegő tisztításával, fertőtlenítésével. Mély belégzéssel fokozza az immunitást, tágítja a tüdő térfogatát és az érzelmi életünkre is pozitív hatással van. Légtisztítás esetén a legjobb a Citrus illetve az Immunaroma.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Almaecet készítés fortélyai

Az alma minden formában finom és egészséges, az alma lé, az almabor, az almaecet, mindegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük