Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan rendszerezzük az apró tárgyakat?

Hogyan rendszerezzük az apró tárgyakat?

Antropológiai kutatások is alátámasztják, hogy mennyire megváltozott az utóbbi párszáz évben is a birtoklás, tulajdon, személyes tárgyak köre. Néhány száz évvel ezelőtt az átlagos embereknek – általában parasztok, állattenyésztők, egyéb falusi munkát végzők – fejenként mindössze ötven-száz tárgy volt a tulajdonukban. Ehhez képest nézzünk csak körül a szobában, lakásban, és próbáljuk megsaccolni a tárgyaink mennyiségét! Sok ezer, sőt néha sok tízezer darabról van szó.

Ezek jelentős része apróság, mint a különféle írószerszámok, játékok, hobbi eszközök, lakásdíszek, elektronikai eszközök, barkács kiegészítők, gyógyszerek és így tovább. Ahhoz, hogy ezeket ésszerűen rendben tudjuk tartani, további tárgyakra, tárolóeszközökre kell beruházni. A rendszerezés alapja lehet a méret és a funkció is.

Tartsunk fenn külön dobozokat a különféle ünnepekhez, alkalmakhoz passzoló lakásdíszeknek – ezeket dekorálhatjuk a tartalmukhoz illő mintával készült dekupázzsal. A tollaknak, ceruzáknak, radíroknak, egyéb irodaeszközöknek készítsünk különféle méretű fakkokkal rendelkező tartót, a lényeg, hogy az eszközök ne dőljenek fel benne, így ránézésre ki lehet válogatni amit használni szeretnénk. A barkács eszközöket gyűjtsük típusonként kis dobozokba vagy dunsztos üvegekbe, így átláthatóak lesznek. Az elektromos eszközök vezetékei, töltői számára már számos kreatív megoldást találhatunk az interneten is, melyek célja, hogy az egyes vezetékek ne gabalyodjanak össze.
Ékszerek tárolására a legalkalmasabb olyan eszköz, ahol a láncok nem akadnak össze, a fülbevalók nem törnek össze, tehát vagy apró fakkokkal rendelkező dobozok, vagy pedig felfüggesztésre alkalmas fali tárolók a legjobbak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan vásároljunk télire tűzi fát?

Manapság a tél beállta előtt vagy az év bármely szakában az emberek igyekeznek a téli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük