Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan rendezzünk be egy gyerekszobát ?

Hogyan rendezzünk be egy gyerekszobát ?

A gyermekszoba berendezése , átalakítása mindig kihívás a szülőknek. Gyermekünk , ha már kicsit idősebb, saját igénye alapján már megadja a témát, legyen az akár kedvenc mesehős, falszín, vagy kedvenc állat, ehhez igazodva kreatívan meg lehet alkotni a kis birodalmat.
Mindig az életkorhoz és nemhez igazodva válasszunk, hiszen más tetszik egy lánynak, míg más egy fiúnak.

Az évek elteltével a srácok érdeklődési köre is változik, így nem biztos, hogy ami egy picurnak nagyon tetszik, az egy kamasznak is megfelelne. Természetesen olyan helyzet is előáll, ahol két különböző korú gyermek osztozik a szobán, ilyenkor vagy ki kell egyezni olyan dekorációval , amely mindkettőjüknek tetszik, vagy optikailag megfelezzük a szobát, így mindenkinek jut egy saját kis rész, amelyet kedvük szerint lehet berendezni és díszíteni. Színeket is variálhatunk a felezésnél, csak figyeljünk rá, hogy összhangban legyenek.
Ügyeljünk rá, hogy a helyiség tágas maradjon, csak a legszükségesebb bútorok kerüljenek be. A felületük le legyenek lekerekítve a baleset megelőzése miatt, a konnektorok biztonságosak legyenek. Nagyon fontos a világítás, törekedjünk a természetes fény beáramlására. Alakítsunk ki a gyermekeknek megfelelő tanulási sarkot, biztosítva az ehhez szükséges holmik tárolását. A játékok praktikus elhelyezéséhez használhatunk polcokat, ládákat, de akár felfüggeszthető játéktárolókat is.
A gyerekek szeretik a színes dolgokat, melyeket nemcsak a falon, hanem a szőnyegen, textíliákon is alkalmazhatunk.
Szép és világos, egyszerű és színes, praktikus , ezek a fő támpontok, így biztosan megfelel mind gyermekünk, mind a szülők részére a gyerekszoba.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük