Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan rendezzünk be gyerekszobát?

Hogyan rendezzünk be gyerekszobát?

A gyerekszobának legtöbbször különböző funkciót is be kell töltenie. Egyrészt biztosítania kell a teret a játékra, másrészt a pihentető alvásra. Ahhoz, hogy a gyerekszoba mindkét szerepében jól működjön, számos szempontot kell figyelembe venni az átalakításkor.
Válasszunk a gyerek személyiségének megfelelő falszínt. Nyugodtabb, passzívabb csemete esetén több elevenségre, aktivitásra van szükség, ezért tarkább, pezsdítőbb (sárga, narancs, blokkban esetleg vörös) színeket érdemes használni. Ugyanakkor aktívabb, felpörgetettebb gyereknél inkább a nyugtató színeket, azaz a kéket vagy a zöldet részesítsük előnyben. Nagyon fontos, hogy bármelyik típusú gyerekről is legyen szó, az ő ízlése is nagyon sokat számít, ezért a lehetséges színvariációkról az ő véleményét is kérjük ki.
A gyerekszoba ajtaja, de az egész szoba is legyen olyan vidám, amennyire csak lehetséges, ez teremt harmóniát.
A gyerekszoba bútorai legyenek világosak és lágy, kerekített formájúak. Emeletes ágyat elsősorban öntudatos, extrovertált (nyitott) gyerekek számára válasszunk. A félénkebb, érzékenyebb gyerekekhez a földközeli ágyak illenek. A gyerek növekedését szolgálják a magas szekrények, a függőleges mintájú függönyök, vagy akár a magasra futó növények is.
A szülők óvakodjanak attól, hogy a saját holmijukat a gyerekszobában tárolják, mert így akaratlanul is alááshatják a gyerek önállósági törekvéseit és intimitásérzetét.
Lehetőleg szerint legmesszebbre kerüljön az ágy az ajtótól, de ne álljon az ablak alatt sem. Az íróasztal akkor van a legjobb helyen, ha a gyerekek az ablaktól oldalra, a falnak háttal ül, és rálát az ajtóra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük