Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan reagáljak ha elkezd járni a baba?

Hogyan reagáljak ha elkezd járni a baba?

Az első lépések megtétele minden gyereknél más időpontban következik be. A járás megkezdése nagyon sok mindentől függ, függ a gyermek csontozatának felépítésétől, a súlyától sőt még az örökölt genetikájától is.
Általában egy éves kor körül kezdenek el járni a babák, lehet hogy előbb is bekövetkeznek az első lépések megtételei.
Számos szülő nem igazán tudja eldönteni, hogy reagáljon gyermeke első lépéseire. Attól félnek, ha hirtelen reagálnak rá a gyermek elesik, mivel meglepődik szülei reakcióján és ettől megijed, ezért később már nem biztos, hogy mer újra próbálkozni. Viszont van aki attól tart, ha nem dicséri meg kellőképpen gyermekét akkor a gyermek nem érzi azt, hogy mekkora nagy dolgot hajtott éppen végre és lehet ezért már nem is akar próbálkozni újra. Nehéz ezt eldönteni, de mindenki ismeri a saját gyermekét, van olyan akinek fontos a biztatás és a dicséret, van olyan gyermek, aki ettől csak zavarba jön.
Mindegy melyiket is válasszuk a fontos, hogy a gyermek mindig érezze ránk mindenben számíthat és mindig megkapja tőlünk a kellő segítséget bármiről is legyen szó, akár az első lépések megtételéről, akár másról.
Ha nem sikerül neki valami, akkor se éreztessük vele, hogy ez gond lenne és semmiképpen ne siettessük azért a járást, mert a szomszéd kisfiú vagy kislány már egyedül sétálgat. Ezzel csak feszültséget teremtünk a gyermek számára, hisz a saját akaratunkat próbáljuk ráerőltetni, amivel akár lelki sérülést is okozhatunk a gyermek számára. Mindig hagyjuk, hogy a saját tempójában tegye meg a kezdeti lépéseket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük