Kezdőlap » Betegségek » Hogyan reagál a test a betegségekre?

Hogyan reagál a test a betegségekre?

A betegség lázzal, köhögéssel, kiütéssel, fájdalmakkal és egyéb kellemetlen tünetekkel járhat. Ezek azt jelzik, hogy testünket kórokozók, vírusok vagy kártékony baktériumok támadták meg. Ezek a parányi lények a vízben, a levegőben, az ételekben találhatók meg és okoznak fertőzéseket, majd mivel bejutottak testünkbe megbetegítenek minket. A védőoltások megölik a kórokozókat, vírusokat és ellenállóvá teszi szervezetünket velük szemben, de vannak vírusok, amelyek képesek a mutálódásra, hogy ne hassanak rájuk a védőoltások, ezért fontos tájékozódni mindig az aktuális védőoltásokról. A kórokozók ellen küzdő test keményen dolgozik.

A szív gyorsabban ver, hogy több vért pumpáljon a test minden részébe. Ettől emelkedik a testhőmérséklet, vagyis felmegy a láz. A lázas állapotban a beteg fáradtnak, gyengének érzi magát, nem érzi szükségét sem az étel, sem az ital fogyasztásának, ettől szervezete még jobban legyengül, vagyis még sebezhetőbbé válik a kórokozó számára.

Vannak betegségek, amelyeket nagyon könnyű megkapni, viszont életünkben általában csak egyszer szenvedünk tőle, ilyen például a bárányhimlő. Vannak viszont olyan betegségek, amelyeket szinte minden évben megkapunk, ilyen például a megfázás vagy az influenza, bár az utóbbi ellen ma már védőoltással lehet védekezni, csak még a járvány kialakulása előtt kell a vakcinát megkapni. A testünk számos betegségre hajlamos saját védekező rendszert kialakítani, ehhez vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. Ezt fontos figyelembe venni és felkészülni a járványok elleni védekezésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen betegségek állhatnak a szokatlanul sűrű hasfájás mögött?

Szinte az a legsűrűbben előforduló fájdalom, amit nagyon sok minden kiválthat, nem minden esetben betegség …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük