Kezdőlap » Ház karbantartás » Hogyan pucoljunk ablakot?

Hogyan pucoljunk ablakot?

Az ablakpucolás senkinek sem tartozik a kedvencei közé, hiszen elég macerás megcsinálni, hol így lesz csíkos hol ott lesz maszatos, sohasem akar jól sikerülni. Még szerencse, hogy nem kell/szoktunk minden héten ablakot pucolni. Általában minden évszak elején vesszük rá magunkat, hogy na, most nagytakarítás van és pucoljuk meg az ablakokat is.

De, hogy is csináljuk?

Először is töröljünk át vizes kendővel minden ablakot belülről csak, hogy leszedje a sok port az ablakról, majd a párkányt is belülről, és végül jöhet az ablak kinti része, minden ablak után mossuk ki a kendőt, mivel a kinti résztől nagyon poros lesz, majd következhet a kinti ablakpárkány megtisztítása is. Ha ezzel megvagyunk, akkor kezdhetjük ellőről. Jöhet az ablaktisztító, minden ablakot belülről áttörlünk vele, majd a belső párkányokat. Érdemes papírtörlővel végezni az ablakpucolást, hogy a letörölt koszt ne vigyük át az egyik ablakról a másikra, mert akkor csíkos, és maszatos lesz. Majd a kinti párkányt is megtöröljük. Így, hogy letöröltük vizes kendővel a sok port és piszkot, az ablakot nem is lett olyan mázgás, mint amikor egyből az ablaktisztítóval estünk neki.

Ha már ablakpucolás van, akkor ilyenkor érdemes a függönyöket is kimosni vagy lecserélni, hogy a függönyben megálló por ne kerüljön rá a frissen megtisztított ablakra.

Ha valakinek a tükrök is maszatosak vagy csíkosak szoktak maradni, akkor érdemes az ablakpucolás elvét követni. Töröljük át ezt is vizes ronggyal az ablaktisztító előtt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan újítsuk fel a fürdőkádat?

A régi típusú, zománcozott fém fürdőkádat nagyon tartósak, de így is megtörténhet, hogy valamilyen okból …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük