Kezdőlap » Családi élet » Hogyan óvjuk meg a gyermekünk erényét?

Hogyan óvjuk meg a gyermekünk erényét?

Azt mondják, hogy mik modern szülők felszabadultunk a régimódi, puritán előítéletek alól, hogy a serdülőkor a nemi kísérletezés ideje, hogy a rendelkezésre álló, különböző, hatásos fogamzásgátló szerek és pirulák az aggodalomra okot adó utolsó veszélyt is megszüntetik. Azt hirdetik, hogy 11 évtől kezdve minden leányt meg kell tanítani az óvszerek és fogamzásgátló tabletták használatára úgy, hogy ne kelljen tartania a terhességtől.
Ez a kép csábító, de túl egyszerű megoldás, semhogy helytálló lehetne. Az a kívánság, hogy emberi eszményekről gondolkodó fiatalok a szexuális meghittségek annak az embernek a számára tartogassák, akik majd igazán szeretni fognak, nem vaskalapos puritanizmus. Ez a gondolkodás jellemzi a nemesen gondolkodó fiatalokat több évszázad minden országban.

Egy pszichológiai irányzat azt vallja, hogy a kultúra legértékesebb része – mindennemű szépség teremtése, a tudomány és technika fejlődése – a gyermekkori és serdülőkori szexuális érdeklődés részleges elfojtásából és megnemesítéséből táplálkozik. Ez azért fontos kihangsúlyozni, mert idegorvosok beszámolói szerint azok a serdülő fiúk és lányok, akik nem hajlandók szexuális kapcsolatba bocsátkozni, a mai kor szelleme “abnormálisnak” bélyegzi. Ha pedig a serdülőket rendszeresen oktatják a fogamzásgátlók használatára, ennek egyenes következménye lesz a szexuális kapcsolatok elsekélyesedése. A házassági megtartoztatásban élőknek ugyanannyi szexuális élvezetben lesz részük, sőt a házasságuk gazdagabb és tartósabb lesz.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük