Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan óvjuk a kisbabánkat?

Hogyan óvjuk a kisbabánkat?

Amikor végre a kórházból eltávozhatunk és szülés után hazaérkezünk be kell tartanunk számos fontos higiéniai alapszabályt, amely segít a babának,hogy az elején amikor még ki van szolgáltatva az összes kórokozónak megvédjük őt.
A legfontosabb alapszabály, amelyet nem szabad később sem elfelejteni mindig mossunk kezet mielőtt a csecsemővel érintkezünk, hisz a kezünkkel rengeteg kórokozót át tudunk adni a babának, úgy, hogy azt nem is gondolnánk. Még akkor is mossunk kezet, ha éppen a konyhából futunk be hozzá, mert sír, hiszen előfordulhat, hogy a mi szervezetünk ellenáll egyes kórokozóknak, amely az étel előkészítésével a kezünkre tapad, viszont az övé még nem. Ezt követeljük meg mindenkitől, aki a kicsihez akar érni vegyünk egy kézfertőtlenítőt és tegyük szem elé így mindenki látni és használni fogja.
Különösen fontos a kéz megtisztítása pelenkázás és etetés előtt. A kisbaba etetésére használt eszközöket ne használja senki más és figyeljünk a sterilizálására, nem elég, ha elmossuk, alaposan főzzük ki forró vízben őket, ha nincs erre alkalmas készülékünk. Pelenkázáskor a pelenkázó is legyen mindig tiszta, a pelust pedig tegyük zacskóba és úgy dobjuk ki. Nagy figyelmet fordítsunk a padló tisztaságára, ha a gyerek mászik vagy ha totyog, hisz ami a kezére ragad az általában a szájába is bekerül. A védőoltásokról se feledkezzünk meg mindig tartsuk be a kötelező védőoltások beadását, hisz ezek rengeteg betegségtől megóvják a babát. Ha van a családnak házi kedvence, akkor azt a korai időszakban tartsuk távol a csecsemőtől és fokozatosan szoktassuk hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük