Kezdőlap » Nyaralás » Hogyan óvd egészségedet az úszással

Hogyan óvd egészségedet az úszással

Ha az ember egy kicsit ki szeretne kapcsolódni akkor általában mindig valami üdülési formát választ, legyen az egy Hotel, egy kis eldugott üdülő paradicsom, vagy éppen egy síparadicsom is akár. Feltűnő tény viszont, hogy a legtöbb ilyen üdülőben van egy közös összekötő pont, a medence/uszoda. De miért?
Ahogyan az ember öregszik és fárad a bőre, úgy lelkileg is szétcsúszik. Az úszás egy olyan hobbi lehet, azok számára akik tudnak úszni, amelyben az izmokat is erősítjük és vele együtt a bőrnek is tisztító hatást nyújt. Magyarországnak gyógyvizű forrásaikban például asztmát lehet enyhíteni, bőr-allergiás reakcióinkat akármilyen rovar csípés általi bőr-allergiás reakció – vagy egyéb allergén dolog iránt gyógyító hatást nyújt. Mindennek ára van és minél jobb egy ilyen gyógyfürdő annál drágább. Sajnos a mai világban kevés embernek adatik meg az a tény, hogy a pénztárcája illetve a fizetése fedezze ezt az összeget. Ha nem is tudjuk ezt finanszírozni akkor maradjon csak a régi módi uszoda. Nem nyújt gyógyító hatást, de nem csak az ízületek nyugtatására van nagy hatással de még lelkileg is nyugtatja a testünket.
Azok számára akiknél gátlás az úszás, illetve nem tanultak meg úszni, náluk ez nem okozhat nagy gondot, hiszen vannak olyan fürdőmedencék egyes uszodákban ahol persze van „gyerek” medence, hol az emberek tudják áztatni bármelyik testrészüket –persze ez a víz mélységétől is nagyban függ-.
Téli üdülő helyeken persze semmi értelme nem lenne egy hideg vizű medencének, ott nagyobb hatást nyújt az úgy nevezett Jakuzzi, más néven gőzfürdő avagy meleg vizű medence. Az ilyen medencékbe beleugrani szigorúan tilos hiszen a forró víz azonnal olyan értágulást ad a szervezetnek ami által azonnali agyvérzés is lehet, de annak ellenére a termál fürdők gyógyvizű hatásúak. A termálok meleg vize, gyógyvize, nem csak a hőfokától ad gyógyító hatást, hanem a benne rejlő mikrobák a bőrbe jutva elősegítik az gyógyulást.
Sok embernek ajánlom a hideg vizű illetve a meleg vizű termál fürdőket. Szánjanak el a családdal egy közös hétvégi programot bármely magyarországi termálfürdőben nyáranként, vagy akár egy decemberi síparadicsom látogatása a közeli Német-Alpokban is tökéletes hatást nyújt. Az úszás jó az egészségre, persze ezt manapság kevesen veszik észre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük