Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan ösztönöznek minket arra, hogy egészségtelen élelmiszert vásároljunk?

Hogyan ösztönöznek minket arra, hogy egészségtelen élelmiszert vásároljunk?

Vásárlásaink alkalmával sokszor tapasztalhatjuk, hogy akciósan hirdetett termékek köszönnek ránk a polcokról. Általában az ár – arány kelti fel az érdeklősünket, amikor ugyanolyan áron többet kapunk az adott termékből ( pl. konzervek ) és hajlamosak vagyunk ezekből több darabot megvásárolni, mint amennyire valóban szükségünk van.
Itt már plusz költségekbe verjük magunkat.
Figyelmesen olvassuk el mindig a termék címkéjét és termékismertetőjét, mert sokszor az eladás növelése érdekében megtévesztő információkat tartalmaznak.
Gyümölcslevek esetében mindig nézzük hány százalékos a gyümölcstartalom, mert a csomagolással elvonhatják erről a figyelmünket. Célzott célcsoport a gyermek, mesefigurákkal és színes ábrákkal hívják fel a termékek magukra a figyelmet, de sajnos legtöbbször a minőségük kívánnivalót hagy maguk után.
Élelmiszerek esetében figyeljünk arra, hogy nagyon sok termék tartalmaz nem természetes adalékanyagokat és ezzel nagyban rontja az élelmiszer minőségét.
A gyorséttermek is csábítóbbnál csábítóbb ajánlatokkal csalogatnak, azt gondolnánk a sült krumpli vagy a hamburger alkalmanként még belefér az étrendünkbe. Valóban így lehetne, ha ezek a termékek nem lennének tele tartósítószerrel és adalékanyaggal.
Kerüljük ezek fogyasztását!
A friss zöldségeket és gyümölcsöket ellenőrzött körülmények közötti árusítóhelyen vásároljuk, törekedjünk a bio – vagy magyar termékek megvásárlására.
Ezeknek a betartásával magunk és családunk egészségét óvhatjuk meg!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Almaecet készítés fortélyai

Az alma minden formában finom és egészséges, az alma lé, az almabor, az almaecet, mindegy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük