Kezdőlap » Családi élet » Hogyan osszuk be bevételünket egy hónapig?

Hogyan osszuk be bevételünket egy hónapig?

Minden családnak van egy havi időszakra kivetíthető bevétele, legyen az munkabér, különböző juttatások, egyéb bevételi forrásból származó jövedelem, beosztással kell élnünk a mindennapjainkat.
Ha tudjuk, hogy az adott hónapban mennyi a jövedelmünk, üljünk le, vegyünk egy papírt és kategorizáljuk a kiadásainkat.
Lényeges a legelsők között említenünk a lakhatási kiadásunkat, legyen az saját tulajdonú lakás vagy albérleti jogviszonyban lévő lakás, amit muszáj azt ki kell fizetnünk. Persze előfordulhat, hogy tologatunk magunk előtt egy egy csekket, de lehetőség szerint próbáljuk ezt elkerülni, mert nagyon felhalmozódhat a fennálló tartozásunk a későbbiekben. Ide sorolható még a kölcsönök törlesztése, amivel nem maradhatunk el.
Második kategória a gyerekek körüli kiadás, mire van szükség az adott hónapban ( cipő, csizma, ruha stb.) ide vehetjük még az óvodai, iskolai különkiadásokat.
A bevásárlásaink, élelmiszereink, tisztálkodáshoz szükséges dolgaink megvételére is külön kell rakni pénzt. Erre kinek kinek bevált módszerei vannak, valaki a hónap elején bevásárol egész hónapra tisztálkodó szereket, tartós élelmiszereket és csak a frissebb dolgokat (zsemle, felvágott stb. ) veszi meg mindennap és van olyan aki a mindennapi bevásárlást szereti és napi költségvetést készít, mennyi pénz költhető a boltban, hogy az elég legyen a hónap végéig.
Külön említést igényelnek az egyéb kiadások, amire számítanunk kell a hónapban, ilyen a gyógyszertár betegség esetén, vagy egy váratlan kiadás amire nem számítunk, de szükségessé válik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük