Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan osszuk be az időt várandósan?

Hogyan osszuk be az időt várandósan?

Várandósan már akár egész korán szembesülhetünk azzal a problémával, hogy a korábban kényelmes napi időbeosztásunkból jó pár tétel könnyedén kimarad. Ha végiggondoljuk, ez annyira nem is meglepő, hiszen a nőgyógyászhoz és a terhesgondozásra bejutni nem percek kérdése, ráadásul ha probléma is van a babával vagy a terhességgel, akkor nem is csak havonta egyszer-kétszer, hanem akár sokkal sűrűbben is jelentkezik a probléma. Ilyenkor több időt fordítunk az egészséges ételek elkészítésére, néhányan pedig a rosszullétek miatt maradnak le a munkában vagy a házimunkával, különösen, ha még táppénzt is ki kell venni.
 
Ha tehetjük, pontosan tervezzük meg előre, hogy mely napokon megyünk orvoshoz, mikor vérvételre, esetleg ultrahangra, babamozira. Az időpontot, ha csak lehet időzítsük kora reggelre, így a várakozás ellenére sem vesz el egy teljes napot az életünkből, csak egy felet. Ha a hobbink “hordozható”, akkor vigyük magunkkal a várótermekbe: például könyvet, hímzést, stb. Ezzel nemcsak a saját szórakoztatásunkra spórolunk időt, hiszen a várakozás egyben relaxálás is, hanem az időt is hasznosan töltjük el, sokkal jobb, mint a csempét számolni vagy a padszomszédok beszámolóit fülelni.

A munkahelyen – bár nem kötelező – de érdemes mielőbb közölni a babavárás tényét. A kirúgás veszélye ekkor már nem fenyeget, viszont átszervezhetik a munkabeosztásunkat kényelmesebbre, és a főnöknek is van ideje betanítani új munkaerőt, mire a kismama szülni megy.
A házimunka miatt pedig kevésbé aggódjunk, ahogy a mondás tartja: a ház van értünk, nem pedig mi a házért. Senki nem fog megszólni, ha nincs minden nap felmosva, sokkal többet számít, hogy megfelelően ki tudjuk pihenni magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük