Kezdőlap » Karácsony » Hogyan osszuk be az ünnepi teendőinket?

Hogyan osszuk be az ünnepi teendőinket?

A Karácsony előtti ünnepváró készülődés valljuk be elég fárasztó, ha nem kezdjük el időben.

Sok éven keresztül Szentestén éppen csak annyi időm maradt, hogy gyorsan átöltözzem,megfésülködjem és fáradt mosollyal adjam,illetve vegyem át ajándékaimat. Megfogadtam,hogy ezután hetekkel előbb listát készítek a vásárlástól kezdve az otthoni tennivalókig mindenről. Ezt a módszert javaslom mindenkinek.

A takarításhoz, illetve bizonyos dolgok megvásárlásához besegíthetnek a családtagok is. Rendszeresen nézzük, mit, hol akcióznak, hiszen rengeteg pénzt meg lehet spórolni. Mindig csak annyi legyen a pénztárcánkban, amennyit megengedhetünk magunknak. Bevásárolni gyerekeket ne vigyünk magunkkal,mert ezzel sok felesleges édesség és játék megvételét kerülhetjük el. A különböző üzletláncok mellett érdemes benézni a turkálókba is, hiszen nagyon olcsón minőségi árukat és ajándéktárgyakat szerezhetünk be.

A sütés-főzést sem kell mindet az utolsó 2 napra tartogatni. A linzerfigurákat, habcsók díszeket elkészíthetjük már egy héttel előbb. A töltött káposzta is úgy a legfinomabb, ha már állt néhány napot, természetesen hűtött állapotban.

A takarítást sem kell túlzásba vinni, hiszen nem mi vagyunk a lakásért, hanem pontosan fordítva. Tehát nem feltétlenül muszáj a legeldugottabb zugot is fényesre suvickolni, ha időnként amúgy is elhúzzuk a szekrényeket és kitakarítunk mögötte.

Így marad időnk akár saját kezűleg ötletes és szép ajándékokat készíteni. Az igazi szeretetet nem a drágán vett, hanem a szívünkkel-lelkünkkel és kezünkkel varázsolt ajándékokkal fejezhetjük ki igazán.

Boldog Békés Ünnepet Mindenkinek!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük