Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan őrízzük meg a fiatalságunkat?

Hogyan őrízzük meg a fiatalságunkat?

Mindenki szeretne örökké fiatal maradni, ezért nagyon sok mindent meg is teszünk. Van aki a kozmetikumokban hisz, van aki a plasztikai sebészetben. A kutatók rátaláltak a génre, amelyet egy baktérium segítségével blokkolhatnak, így az öregedési folyamatok lassíthatók. A csodaszerek mellett viszont a tudományos eredmények azt mutatják, hogy akik nagyon magas kort élnek meg, egyértelműen nagyon pozitív beállítottságúak. Mindig előre tekintenek, nem rágódnak, nem szomorúak, nincs bennük harag, keserűség, irigység. Erős a szociális kapcsolatuk mind a családtagokkal, mind pedig a barátokkal. Mértékletesen táplálkoznak és nem túlsúlyosak. Testileg is és szellemileg is frissek, nyitottak.
A negatív gondolatok öregítik a testet. Ha állandó harcban van valaki a családdal, főnökével, vagy felemészti az anyagiakért való aggodalom a test csak a túléléssel fog törődni. Minden energia erre megy el. A test kimerül, elfárad és semmilyen kórokozóval szemben nem tudja felvenni a harcot.
Sok tünetről azt hisszük a korral jár, például a ráncok, a csontritkulás, a memóriavesztés, pedig sokkal inkább az életmód eredménye. Az öregedés, amikor a szervezet nem termeli újra azokat az anyagokat, amelyek regenerálnák a sejteket. Viszont a nyavalyák hiánybetegségre utalnak, a szervezet nem kapja meg amire szüksége van. Ezért nagyon fontos a vitaminpótlás. Mivel a táplálékból nem tudjuk fedezni a szükséges mennyiséget, ezért más forrásból kell pótolni. A legfontosabb vitaminok a D-vitamin, a B-vitaminok, a folsav, a kalcium. Nagyon fontos a mindennapi zöldség és gyümölcsfogyasztás, hogy megőrizzük egészségünket, energiánkat és ne fenyegessen az elhízás veszélye. Az antioxidánsokból nem lehet eleget juttatni a szervezetbe, ezek győzik le a szabad gyököket, amelyek tönkreteszik a testet. Fogyasszunk többször kevesebb ételt, ne terheljük meg a szervezetünket egyszerre sok étellel.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mire jó az étkezési napló?

Előbb-utóbb mindenki életében eljön az a pont, amikor elhatározza: “Elég volt”, “Változtatnom kell”, “Fogynom kell”, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük