Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan őrizzük meg a barna bőrt?

Hogyan őrizzük meg a barna bőrt?

A nyaralás során megszerzett napbarnította árnyalat sajnos általában nem tart sokáig: mivel a bőrünk 28 naponként megújul, a legfelső réteg lehámlik. Néhány, egyszerű módszer segíthet abban, hogy a barnaság tovább megmaradjon.

A száraz bőr lehámlik, és a felső sejtréteg megújul: így a barnaság is eltűnik. A folyadékhiány ezenkívül ráncok kialakulásához is vezethet. Ahhoz, hogy a napozás eredménye sokáig megmaradjon, nem szabad elfeledkeznünk a napozás utáni ápolók használatáról: a krémek megnyugtatják a bőrt, és segítik a hosszan tartó barnulást. A napozás utáni krémek általában aloe verával, vagy különböző olajok hozzáadásával készülnek, ezáltal pótolják a bőr folyadékveszteségét.

A napozás előtt használt peelingek, kíméletes bőrradírok segítségével eltávolíthatjuk a megvastagodott bőrrétegeket, és elősegíthetjük az egyenletes barnulást. A peelingről nyaralás után se mondjunk le: az elszarusodott bőrsejteket eltávolítva a bőr egyenletes, barna színt kap.

Az uszodát közvetlenül a nyaralás után ajánlott kerülni: a klór kiszárítja a bőrt. A hosszan tartó tusolás, és a forró fürdő szintén bőrünk kiszáradásához vezethet. A langyos, rövid zuhany segít abban, hogy tovább megmaradjon a napbarnította bőrszín. Zuhanyzás után kenjük be bőrünket testápolóval, hogy megelőzzük a kiszáradást.

A friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztása szintén segítségünkre lehet: a bennük található vitaminok gondoskodnak arról, hogy a lebarnult bőr egyenletes maradjon, és a színe tovább tartson. A karotta, és a sárgarépa kifejezetten jót tesz: bétakarotin-tartalma belülről is színt ad a bőrnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A normál típusú bőr ápolása

A bőrtípus meghatározása a megfelelő bőrápolás elengedhetetlen feltétele. A legszerencsésebbek azok, akik normál bőrrel rendelkeznek. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük