Kezdőlap » Lakberendezés » Hogyan optimalizáljunk a lakásban?

Hogyan optimalizáljunk a lakásban?

A tárgyak és egyéb anyagi javak vagy esetleg az emléktárgyak felhalmozása otthon nem szokatlan. Sokan vannak, akik ugyan nem számítanak gyűjtögetőnek, de szeretik, ha sok tárgy veszi őket körül, mert nem szívesen válnak meg dolgoktól, gyakran „ez még akármire is jó lehet” mentalitás miatt. A másik verzió, hogy hiába próbálunk rendszerezni és megszabadulni minden fölösleges dologtól, mégis annyira apró a lakás, hogy így is túl zsúfoltan vagyunk. Ha alig 30-40 négyzetméteren kell megoldani egy teljes életet, az még egyetlen ember számára is kihívás, családdal egyenesen extrém.
Ilyenkor szükség van arra, hogy a tárgyakat minél optimálisabban sikerüljön tárolni. Nagyon sok gardróbra és fiókra van szükség, hogy ne érezzük úgy, hogy egyetlen felfordulásban élünk. A tér tágítása és a letisztult formák miatt elsősorban beépített szekrényeket használjunk, egyszínűeket, amelyek nem ugranak ki nagyon a fal színeiből sem. Legyen minimális rajtuk a díszítés, az apró, színes minták különösen elrontják a hatást, ha például a gyerek matricákkal ragasztják tele a szekrényüket, akkor első ránézésre szinte mindegy, hogy el van-e pakolva a szobában. Használjunk többfunkciós dolgokat, például emeletes ágyat, ágyneműtartós szekrényt, íróasztallal egybeépített bútorokat. Igyekezzünk mindent a falhoz tolni, hogy középen sok hely legyen a közlekedésre és szellősnek tűnjön az elrendezés.
Könyvek és jegyzetek tárolására sűrűn polcozzunk be egy alkalmas falrészt, de ügyeljünk rá, hogy maradjon teljesen üresen hagyott falfelület is. Így azt sugalljuk, igaz, hogy sok a holmink, de nem annyi, hogy elborítson minket. A többi tárgyat is igyekezzünk típus szerint csoportosítva, egy helyen, kompakt módon elrendezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük