Kezdőlap » Álláskeresés » Hogyan öltözzünk fel egy állásinterjúra?

Hogyan öltözzünk fel egy állásinterjúra?

Sokan lebecsülik az öltözködés hatalmát, azonban be kell vallanunk, hogy döntő szerepe lehet ennek az első benyomás meghatározásában. Amikor először megpillant minket az interjúztató személy, akkor biztosan kialakít már rólunk valamilyen képet, még mielőtt bármit is mondhatnánk. Ez tudat alatt működik, és igencsak befolyásolja a beszélgetéshez és hozzánk való további hozzáállását a kérdezőnek.

Állásinterjúra soha ne érkezzünk koszosnak vagy igénytelennek ható ruházatban. Ide nem csak az tartozik, hogy mosott ruhában jelenjünk meg, hanem az is, hogy a kabátunk, pulóverünk ne legyen sehol picit se foltos, cipőnket pedig mindenféleképpen takarítsuk ki, pláne a saras őszi-tavaszi időszakban. Ez nem tűnik könnyűnek, hiszen valahogy el kell jutni a helyszínre, azonban ha úgy érkezünk, hogy még egy mosdót fel tudunk keresni, akkor gyorsan orvosolhatjuk a problémát egy vizes zsebkendővel vagy nedves törlőkendővel. Felsőruházatunk egyik része se legyen elhasználtnak tűnő, például ne jelenjünk meg bolyhos pulóverben vagy kissé már agyonmosottnak tűnő felsőrészben, nadrágban. Lehetőleg a ruházatunk ne legyen szöszös, macskaszőrös, mert ez igen kiábrándító lehet.

Akármilyen munkára is pályázunk, állásinterjúra mindig csípjük ki egy kicsit magunkat, ne a hétköznap előszeretettel használt farmert és pulóvert húzzuk fel papuccsal vagy hótaposóval. Mindig igyekezzünk a megpályázott pozícióhoz mérten egyre csinosabban felöltözni, ha szükséges, akkor húzzunk tűsarkút is. Inkább válasszunk minimum egy blézert pulóver helyett, a kabátunk pedig inkább szövetkabát legyen. Nyáron viseljünk csinos félcipőt elegáns szoknyával, télen hagyjuk otthon a hótaposónkat és vegyünk magas sarkú csizmát szoknyával vagy nadrággal. Ha kerülni szeretnénk a kosztümöt, akkor elég egy blézer bármilyen ruházathoz.

Ahogy a ruházat, úgy az ékszerek terén se essünk túlzásba: inkább visszafogottan legyünk elegánsak, különben gyorsan visszájára fordulhat a szándékunk. Elég egy apró, de csinos fülbevaló, egy vékony nyaklánc vagy karkötő, esetleg gyűrű. Ha lehet, ezek aranyból vagy ezüstből készüljenek, vagy egy megtévesztési ezekhez hasonló bizsu ékszerből. A ruhánk és ékszerünk kapcsán is kerüljük a harsány, rikító színeket.

Szem előtt tartva ezeket a tanácsokat biztosan kellemes és összeszedett hatást kelthetünk, ezzel máris megalapozva az interjúnk hangulatát.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük