Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan öltöztessük a gyermeket ősszel?

Hogyan öltöztessük a gyermeket ősszel?

A változékony időjárás beálltával, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy hogyan öltöztesse gyermekét. Ha nagyon vastagon öltöztetjük könnyen megizzadhat, ami betegség kialakulásához vezethet, épp úgy az is, hogyha vékonyan, nem megfelelően van felöltözve és megfázik.
Az őszi időben a legpraktikusabb a réteges öltözködés.
Ez azt jelenti, hogy inkább több vékonyabb felsőt adjunk a gyermekre, mint egy pólót és egy vastagabb pulóvert.
A réteges öltözködéssel, az adott időjárási körülményeknek megfelelően tudjuk a gyermeket óvni az izzadástól illetve a megfázástól.
Legyen a gyermek ruhatárában több rövid ujjú pamutpóló, vékonyabb pamut hosszú ujjú felső, melegebb pulóver, vékonyabb dzseki és esőkabát. Lábbelinél praktikus beszereznünk egy gumicsizmát a félcipő mellé, esős idő esetére, mert a cipő ha beázik hamar megfázás lehet a következménye.
Reggelente amikor elindulunk otthonról még bizony hűvösebb az idő, ilyenkor fázósabb kisgyerekeknél bizony a vékony dzseki is elkél. Szeles időben ajánlott egy vékony sapka használata is.
Később , ahogyan melegszik az idő már elég a póló fölé egy pulóver esetleg egy mellénnyel. Ne tévesszem meg bennünket a nappali napsütés, már nem olyan erős, mint nyáron, ezért kintre a rövidnadrág vagy sort már nem való. Inkább egy vékony hosszú nadrág legyen az oviban a zsákban.
Figyelnünk kell, hogy izzadás esetén azonnal le kell cserélnünk a ruházatot, mert a nedves ruha biztosan betegséghez vezet.
Vegyük figyelembe, ha a gyermek mozog, játszótéren szaladgál kevesebb réteg ruha legyen rajta, mintha csak ül a babakocsiban vagy lassan sétál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor fogyasszunk gyümölcsöt?

Mindenki számára köztudott, hogy a gyümölcsök fogyasztása során rengeteg vitamin jut a szervezetbe. Azt viszont …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük