Kezdőlap » Baba-mama » Hogyan öltözködjünk kismamaként?

Hogyan öltözködjünk kismamaként?

A ruhavásárlás sajnos szinte elengedhetetlen része a babavárásnak, hiszen az anya teste jelentősen megváltozik: a has kerülete a duplájára nő, a csípő is nagyobb helyet foglal, és a mellméret is jelentősen megnőhet.
Az első trimeszterben ebből még nem sokat veszünk észre, ebben az időszakban a várható súlygyarapodás nem több, mint 1-2 kg, sőt van, akinél fogyás következhet be a hányás, émelygés miatt.
A második trimeszterben a test már jelentősen megváltozik. Persze ekkor sem feltétlen kell lemondani a korábbi ruhadarabok egy részéről, csak alaposan át kell válogatni, mi az, ami még hordható. Könnyedén felvehetőek például a rugalmas derekú nadrágok, például melegítők, vagy a most divatos széles gumiszalaggal ellátott vászonnadrágok. Ha hasban szűk, toljuk a has alá a derekát, de mindenképpen egészítsük ki a viseletet kismama bandázzsal. Ezt a széles, rugalmas pamutból készült csőféleséget a nadrág és a póló, pulóver közé vesszük fel, lényege, hogy ha a póló a has mérete miatt fel is csúszik, a bandázs rugalmas anyaga a helyén marad, melegíti a derekat és eltakarja a hasat. Ha a korábbi farmernadrágokat például gombolás és zipzár nélkül hordjuk, akkor a bandázs ezt is eltakarhatja, csak kicsit lejjebb kell igazítani.
A felső esetében továbbra is könnyedén hordani lehet az amúgy is nagyon divatos, rugalmas pamutból készült darabokat. Szerencsés esetben akár a szülésig is. Szintén alkalmas, kényelmes viselet a mell alatt összehúzott, úgynevezett empír jellegű felsők. Ezekben nagy hely marad a hasnak, viszont kiemelik a mellett, és ezzel formásabb alakot kölcsönöznek, mint a régies, hálóing típusú kismamaruhák szoktak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szoktassam le a hisztiről ?

Rengeteg anyuka rémálma a hisztis gyermek . Akivel még a boltba sem mehet le az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük