Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan oldjuk a stresszt ?

Hogyan oldjuk a stresszt ?

Felgyorsult világunkban egyre több embert érint és már már népbetegségnek számít a stressz. Ennek kivédése nem könnyű feladat, hisz a mindennapos tevékenységünk során számtalan olyan helyzet adódik, amely kiválthatja.
A stressznek vannak következményei. Egészségünket, emberi kapcsolatainkat veszélyezteti. Sokszor fel sem ismerjük magunkon, egészen addig amíg a környezetünk fel nem hívja rá a figyelmünket. Akkor mindenképpen tennünk kell ellene.
A kérdés az, hogy hogyan?
Törekednünk kell a kiváltó ok megszüntetésére. Ha ez nem megvalósítható, akkor minél problémamentesebb megoldására. Ebben segítségünkre van a kommunikáció, mellyel tudatjuk, hogy mit szeretnénk és miben keresünk megoldást.
Különböző szabadidős tevékenységekkel kikapcsolódhatunk. A sport testi – lelki egyensúlyunk fenntartásának fontos eszköze. Sportolás közben emelkedik pulzusunk, erősödnek izmaink, erősebbekké és kitartóbbá válunk. A csapatjátékban ( pl. foci, röplabda ) a játék öröme feledteti velünk a mindennapok nehézségeit, a játékra koncentrálunk és ezzel ha kis időre is, de kizárhatjuk a problémákat.
Más módja is van a kikapcsolódásnak, egy mozi vagy egy kellemes fürdő is segíthet. Családunkkal hasznosan eltöltött idő ( pl. kirándulás) is segíthet a stressz oldásában. A természetes gyógymódokat is segítségül hívhatjuk.
Ha úgy érezzük, a stressz felülkerekedik rajtunk és tehetetlenül állunk a problémával szemben, ne szégyelljük felkeresni a szakrendelést és segítséget kérni. Ezzel komolyabb egészségügyi problémákat előzhetünk meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan védekezzünk a hidegfront ellen?

Kevés olyan ember van, aki szeretné a hideget, és a vele járó kellemetlenséget. Szervezetünk sem …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük