Kezdőlap » Divat és szépség » Hogyan növeszthetjük gyorsabban a hajunk?

Hogyan növeszthetjük gyorsabban a hajunk?

A divat a hajakat illetően is folyamatosan változik. Van, hogy az egyenes, a göndör, az extra rövid, vagy éppen a színes a divat, de a legnőiesebb mindig is az ápolt, hosszú lobonc marad. Sokan vágatják rövidre annak reményében, hogy könnyebben kezelhető, ám egy koránt sincs így. A rövidebb frizurákat sokkal gyakrabban kell mosni és több időt vehet el a formázása is, hisz annál nagyon fontos, hogy egy jó fazonja legyen. Ezzel szemben a hosszú hajat elég hetente egyszer megmosni, frizurák terén pedig határ a csillagos ég.

A haj növése több mindentől is függ. Befolyásolja egészségi állapotunk, táplálkozásunk, szokásaink és az is, hogy miként bánunk a hajkoronánkkal. Elsősorban a belső táplálással kell kezdeni. Ki kell alakítani egy változatos, egészséges étrendet, sok vitamint bevinni, főleg E-vitamint, mely a szépség vitaminja és sok vizet fogyasztani. Legalább 2 havonta meg kell ejteni egy egészségügyi vágást is, aminek során a töredezett hajvégeket csípik le, jobb esetben 1-2 centiről van szó. Mindezek mellett figyelni kell arra is, hogy ne hajszoljuk túl a hajat az örökös festésekkel és forró hajformázó eszközökkel.

Ha ez önmagában nem lenne elég, van egy csodaszer, mellyel bizonyítottan felgyorsítja a növekedés folyamatát. Ez pedig nem más, mint a ricinus olaj. Segítségével egyébként a szempillánkat is növeszthetjük és a szemöldököt is dúsíthatjuk. Hajmosás előtt dörzsöljük be jól a hajtöveket az olajjal, majd 1-2 óra után mossunk hajat szokásos módon. A még félig vizes haj végeket szárítás előtt szintén dörzsöljük be vele, hogy védje a szálakat a töréstől. A ricinust általában gyógyszertárakban és drogériákban tudjuk beszerezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük