Kezdőlap » Sport » Hogyan növeljük hatásosan izomtömegünket?

Hogyan növeljük hatásosan izomtömegünket?

Előbb utóbb a legtöbb ember fejében megfordul a gondolat, hogy szeretne izmosabb lenni. Ekkor elkezd otthon gyakorlatokat végezni, esetleg súlyzózni, vagy lemegy egy edzőterembe. De mit is kell tenni pontosan, hogy eredménye is legyen a munkának?
A válasz több részből áll. Először is az izomtömeg növeléshez edzeni kell. Ezt persze mindenki tudja. Azt viszont már kevesebben, hogy mindez nem elég, sőt önmagában szinte semmit nem ér. Az edzés mellett nagyon fontos szerep jut az étkezésnek is. Sőt talán fontosabb, mint az edzésnek.
Általános tévhit, hogy attól lesz izmosabb az ember, hogy súlyzós edzéseket végez. Ez részben igaz csak. Természetesen egy bizonyos szintig elég ez is, hisz aki soha nem dolgoztatta meg igazán az izmait, annak fejlődni fognak a megnövekedett terhelés hatására, de az izmok nem az edzés során nőnek. Sőt az edzés alatt inkább összemennek. Egy kiadós edzés után az is előfordulhat, hogy a bicepsz kisebb lesz, mint az edzés előtt. Ilyenkor ugyanis az izom sérül, és néha kisebb lesz. A növekedés pedig ezután indul meg, amiben a táplálkozásnak és a pihenésnek van a legfontosabb szerepe.
Az étkezésnél szem előtt kell tartanunk, hogy mikor mire van szüksége a szervezetünknek. A nap elején, és edzés előtt szénhidrát kell neki, mert ebből nyeri az energiát. Tekinthetjük ezt a testünk üzemanyagának.
Edzés után, és az esti órákban már nincs szükség szénhidrátra. Ilyenkor sok fehérjét kell bevinnünk, mivel ez kell az izmok regenerálódásához, és növekedéséhez.
Tehát edzés után fehérje, és pihenés. Ha mindezt betartjuk, akkor meg lesz az eredmény. Hisz akármilyen hihetetlen is, de az izom akkor fejlődik, amikor pihen. Épp ezért fontos az is, hogy az edzéseinket is úgy állítsuk össze, hogy legyenek benne pihenőnapok, hisz az izomnak ki kell pihennie a megterhelő edzést.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen sípálya Petzen ?

Petzen Ausztriában található Karintia tartományban. Nagyon közel van a szlovén határ. Klagenfurt 40 km-re van, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük