Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan nincs értelme az újrafelhasználásnak?

Hogyan nincs értelme az újrafelhasználásnak?

Az újrafelhasználás alapvetően egy nagyszerű dolog, ami költségtakarékos, tehát jó nekünk, és környezetbarát, tehát jó minden más embernek is. Az ötletelős blogokon, tematikus oldalakon ugyanakkor elég sok olyan ötlet terjed, amelyeknek abban a formában valószínűleg semmi értelme nincs. Ez különösen a műanyagokat érinti, elsősorban a PET-palackokat, műanyag poharakat és kanalakat.
Az újrahasznosítás legfontosabb szempontja, hogy hasznos, használható eredménye legyen, műanyagból mégis nagyon sokan próbálnak dísztárgyakat alkotni, amelyek a fotón valóban jól is mutatnak a gyakorlatban azonban csak porfogónak jók. Még akkor is, ha például lámpaburának vannak álcázva. Készítenek búrát mostanában pohárból és kanalakból is. Ezek nagy hátránya, hogy rengeteg fényt nyelnek el, így rontják a világosság hatékonyságát, erősebb vagy több égőre lesz szükség, tehát a legkevésbé sem spórolunk pénzt. Emellett nagy felületükre sok por is rakódik, sokszor olyan helyekre, amelyeket szinte lehetetlen takarítani, ezzel még tovább rontják a helyzetet. Célszerűbb ezeket kidobni a gyűjtőpontokon, így profi cégek műgyapjú pulóvert készítenek belőlük, amelyet manapság már szinte megkülönböztetni sem lehet a valóditól.
PET-palackokat sokszor próbálnak építkezésre is használni, afféle téglaként. Ehhez megtöltik földdel, homokkal, majd egymáshoz tapasztják őket. Erre még a harmadik világ országaiban sem lenne szükség, a vályogból való építkezést ezekben az országokban is magas fokon űzik, és így nem is folyik ki az építőanyag az esetleg kilyukadó palackokból. Nem is beszélve arról, hogy nem dekoratív, rosszul szigetel, képtelenség utólag átépíteni, gyakorlatilag egy képet sem lehet a falra felszögelni, és alig van olyan építőanyag, festék, nyílászáró, stb. ami biztonságosan használható hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük