Kezdőlap » Növények » Hogyan neveljünk kalamondint a lakásban?

Hogyan neveljünk kalamondint a lakásban?

Mediterrán, narancsszínű és savanyú, mi az? Ez a kalamondin, rendkívül strapabíró mediterrán hibrid növény, mely csodálatos kis narancsszínű terméseivel kápráztatja el gondozóját, mely termések ehetőek, és kitűnő díszítő elemei a koktéloknak, salátáknak, húsoknak és nyári gyümölcsleveseknek. A kalamondin vagy más néven Panama narancs Ázsiában őshonos. A növény attól függően, hogy mennyi termőföldbe ültetjük, nőhet óriási bokorrá vagy kicsi bonsaiszerű fácskává. Hazájában, főként terebélyes bokorként fordul elő, rengeteg kis apró gyümölccsel.

A termés mérete, nem függ össze a növény méretével, a mandarinnál kisebb méretű gyümölcsöket hoz. Feltehetően átkeresztezéssel alakult ki, a kumkvát és a mandarin növény keresztezéséből, de kialakulásának pontos körülményei rejtélyesek. Nagyon hálás a gondozásért, rövid idő alatt, virágba borul, és hozza a terméseit. Virágai aprók, fehérek. Viszonylag egyszerű tartása miatt, kedvelt szobanövény. Többnyire egész évben van rajta gyümölcs, nagyon jól alkalmazkodott az itteni klímához, lakásban, de udvaron is tartható. A napfényes órák számától függően hoz termést, minél több órát éri a napfény, annál több termést hoz. Kedveli, ha a páratartalom 50% feletti értéken van. Gyümölcse kitűnően fogyasztható frissítőként, illetve rendkívül kellemes aromát kölcsönöz az édes gyümölcsleveseknek. Hal és vadhúsok mellé szintén különleges íz élményt nyújt.

Beszerzése sem körülményes, a legtöbb virágboltban, növénykertben kapható. Kellemes kertészkedést és sok örömöt a kis gyümölcsökben!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szarvasgomba

A szarvasgomba vagy régiesen trifla igazi gasztronómiai különlegesség, aminek az íze semmihez sem hasonlítható. Olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük