Kezdőlap » Egészséges életmód » Hogyan ne vesszünk el a sok egészséges életmódra vonatkozó jótanács közepette?

Hogyan ne vesszünk el a sok egészséges életmódra vonatkozó jótanács közepette?

Manapság a csapból is a jótanácsok folynak, arra vonatkozóan, hogy fogyjunk le, hogyan éljünk egészségesebben. Mit együnk és mit ne. Mit sportoljunk és hogyan. Hogyan lugosítsuk, méregtelenítsük szervezetünket, milyen ételben, milyen fogyasztó hatású összetevők vannak. Magok, fehérjék, gyümölcsök, d vitamin, omega3, futás, séta, edzés, torna….már csaknem attól a stressztől lefogyunk, hogy mindezeket olvassuk és elvárások tömkelege nehezedik ránk. Hogy fogunk mindezeknek megfelelni? Ahogy elolvasom hogy mi mindent nem szabad megennem, már erős kényszert érzek hogy szaladjak a konyhába palacsintát sütni.
De okosak vagyunk és tudjuk, hogy nem az a megoldás, hogy gyorsan benyomunk még néhány palacsintát mielőtt kínpadra indulunk.
Tudjuk, hogy a fogyás és egészséges életmód két alappillére a mozgás és a táplálkozás. E kettőnek az összehangolására kell törekedni.

Legjobb ha átgondoljuk, mit akarunk. Fogyni, erősödni, állóképességet fejleszteni, életmódot váltani. Hány kilót szeretnénk lefogyni. Minderre mennyi energiát, időt, pénzt kívánunk fordítani.
Készítsünk a saját helyzetünknek megfelelő tervet. Gondoljuk át a prioritást. Ha nincs időm edzőterembe menni, megtehetem hogy otthon tornázom. Az Internetről letöltök néhány edzésprogramot és a mozgást máris kipipálhatom. Mindenkinek van otthon egy egy félliteres vizesflakkonja. Ezzel a súlyokat is megoldottuk. Nem az a lényeg hogy bodybuildereket faragjuk magunkból, hanem hogy a felesleges kalóriát elégessük a szervezetünkből és megfelelő erőnléthez jussunk, ami pszichés állapotunkban is pozitív hatást eredményez. Ha valakinek több ambiciója és lelkiereje van, körbefuthatja néhányszor az utcát, ezzel keményen megnöveli az elégetett kalóriák mennyiségétés és számos más pozitív hatást is eredményez ez a nem túl lelkesítő művelet. (Egyébként elárulok egy titkot: a futást meg lehet szeretni.)

Étkezési szokásainkban is legyünk átgondoltak és reálisak mikor döntéseket hozunk. Nem kell brutális beavatkozás, elég csak néhány okos döntés. Elsőre elegendő kiiktatni a cukros italokat és a finomított lisztet és cukrot, teljes kiőrlésűre változtatni. Köretnek zöldség, barna rizs, durumtészta. Ezek könnyen beszerezhető táplálékok. Nasizást csökkentsük le annyira, amennyi a túléléshez feltétlenül szükséges. Amikor csokievőrohamot kapsz. egyél meg egy kockát (na jó kettőt), de nem többet. Használj nyírfacukrot, fehér cukor helyett, mert a xilit egyik jótékony hatása révén, elveszi az édesség utáni vágyad.

A lényeg az, hogy nem kínozni kell magunkat, hanem okosan és átgondoltan, saját érdekeinket megértve, olyan döntéseket hozni ami akár azonnal, akár csak kis idő elmúltával élvezetet jelent számunkra és büszkék lehetünk általuk magunkra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az egészséges testsúly

A külsőnket érintő változásokkal gyakran úgy vagyunk, hogy eleinte észre sem vesszük őket, aztán egyszer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük