Kezdőlap » Házfelújítás » Hogyan NE újítsuk fel lakásunkat?

Hogyan NE újítsuk fel lakásunkat?

Mindenki szereti a lakását újítgatni, szépítgetni, hiszen attól mindig egy kicsit otthonosabbá válik, azonban előfordulhat hogy annyira beleéljük magunkat a felújításba, hogy fel sem merül bennünk hogy rosszat teszünk.
Az egyik legnagyobb baki lakásfelújításnál a túl sok, túl intenzív szín használata. Törekedjünk a színek kiválasztásakor a mértékletességre, ugyanis ha túl sok élénk szín van egy helyen, az idegességet, ingerültséget gerjeszt. Ugyancsak gyakran követik el azt a hibát, hogy nem merik megvalósítani az ötleteiket a lakók, és emiatt felújításkor is ugyanolyan unalmas bútort vesznek, mint előtte. Ne féljünk a változtatástól! Szintén gyakori hiba, hogy túl nagy helyeket hagyunk a lakásban. Persze lehet kedvelni a minimalista stílust, azonban ha kevés bútort választunk, azok legyenek nagyok és hangsúlyosak, és sok kicsi kiegészítővel dobjuk fel az üres részeket.
Arra is érdemes odafigyelni, hogy ne legyen unalmasan összecsengő minden. Attól hogy valami harmonizál egymással, még nem biztos hogy mindent ugyanolyanra kell csinálni. Persze ennek az ellentéte sem megoldás, ha egymástól teljesen idegen színeket és mintákat teszünk be egy helyiségbe. Legyen meg a harmónia, de ne erőltetve. Semmiképp ne tegyünk tükröt a hálószobába! Egyrészt megtörik a nyugodt légkört, másrészt pedig alvásproblémákat is okoznak, ezért a tükrös szekrényeket, bútorokat hagyjuk a nappaliban. Aki szereti a változatosságot, annak érdemes több különálló, de egymáshoz illő szekrényt vásárolnia, mint egyetlen összefüggő szekrénysort, hiszen utóbbinál nincs lehetőség a későbbi változtatásra. Végül pedig ne vigyük túlzásba a dekorációt, hiszen könnyen kirakodóvásár hangulata lehet a lakásnak, ha mindenhol csecsebecsék vannak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ellenőrizzük a kiadásokat?

A felújítás költségei ritkán állnak meg hat számjegynél, ahhoz már igazán nagyon ügyes spórolónak kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük