Kezdőlap » Családi élet » Hogyan ne telepedjünk egymásra?

Hogyan ne telepedjünk egymásra?

Gyakran előfordul, hogy egy pár két tagjának szöges ellentétben álló érdeklődési köre, munkája, hobbija, kapcsolati igényei vannak. Ez egyáltalán nem az „ellentétek vonzzák egymást” jellegű téma akar lenni, hanem csak az, hogyan dolgozzuk fel, ha nincs közös tevékenységünk a párunkkal.
Ilyenkor szoktak ugyanis előfordulni a „téged nem is érdekel, mit csinálok”, „miért ülsz már megint a számítógép előtt, gyere inkább filmet nézni”, vagy a „csináljunk már valamit együtt is” jellegű szólamok. Gyakori párkapcsolati probléma, és sokan el is buknak rajta, mert bedőlnek annak a hitnek, hogy feltétlenül kell lennie ilyen közös pontnak az életükben. Erre azonban semmi szükség, ha ezt a másik fél idegesítőnek, unalmasnak tartja.
Ez persze nem mehet az együtt töltött idő rovására, ha arra egyébként igény lenne mindkét fél részéről. Ilyenkor úgy kell igazítania mindkét félnek a szabadidős tevékenységét, hogy más-más hobbi mellett az idejüket mégis együtt töltik. Ne vonuljunk tehát el külön szobába, ha olvasni akarunk, helyezzük el a számítógépet a nappaliban, ami egy légtérben van a konyhával, vagy kapcsoljuk össze a geocatchingot és az Ingress-ezést, mindketten ellehetünk a saját játékunkkal vagy munkánkkal, de legalább egy helyen, így nem érezzük egyedül magunkat, ha pedig bármit szeretnénk, a másik egy karnyújtásnyira van.
A lényeg, hogy nincs fojtogatás, és ha kialakul egy ilyen szemlélet, akkor hamar le lehet építeni például a féltékenységet is, és az együtt (bár más dologgal) eltöltött idő miatt mindkét fél jól fogja tolerálni azt is, ha valamelyiküknek egyedüllétre, egy kis magányra, vagy éppen a párja nélküli baráti társaságra van szüksége. A kiegyensúlyozott kapcsolatban a felek úgy élnek érzelmi közösségben, hogy eközben nem telepednek rá a másik életére, meghagyják az igényeit és a magánszféráját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az idős szülők gondozásra, ápolásra szorulnak

Beszélnünk kell a szülőkről, akik megöregszenek és néha betegek is lesznek. Előbb utóbb ápolásra, ellátásra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük