Kezdőlap » Internet » Hogyan NE szerezzünk pasit magunknak az interneten?

Hogyan NE szerezzünk pasit magunknak az interneten?

Életünk nagy része a társkeresésről, párkapcsolatokról, szerelmekről szól. Valamilyen szinten mindenki szeretne egy társat maga mellé, mindenki más-más okokból. A férfiak többsége – főleg fiatalabb (16-26) korban – többnyire a szexualitást keresi (tisztelet a kivételeknek). Ebben az időszakban kezdenek termelődni a hormonok, ezért gondolataikat is ez a téma járja át nap mint nap. Náluk gyakori ekkor az úgynevezett „strigula húzás”, vagyis minél több lánnyal vannak együtt, annál jobban érzik magukat. A nők véleményem szerint már fiatalabb korban is a „nagy Ő-t” keresik, nekik fontosabbak az érzelmek a testiségnél (persze itt is vannak kivételek). A mai világban pedig még nagyobb tere lett a társkeresésnek, lehetősége lett a lányoknak, hogy maguk válasszák ki partnerüket sőt, saját maguk is udvarolhatnak már. Az internet pedig szinte első helyre ugrott a partnerkeresési helyszínek listáján. Az egyre több, egyre színesebb társkeresők és közösségi oldalak létrejöttével jóval szélesebb körben van lehetőség az internetes ismerkedésre. A szerepek felcserélődtek, a módszerek megváltoztak. Azonban sokan mégis rengeteg hibát követnek el a keresésnél, és nem értik, miért nem sikerül megfelelő partnert találniuk.

Hogy miket is kellene elkerülniük a nőknek az internetes társkeresésben azok a következők:

1. Ne tegyél fel magadról valótlan képet! A legtöbb lány ilyenkor egyből a sminktáskához nyúl, tökéletesre festik magukat, majd 100 fotó elkészültével a legtökéletesebbet teszik ki az adott oldalra – persze mindezt még jól átszerkesztve egy képszerkesztővel.
Ez azért nem túl nyerő, mert vagy senki sem hiszi el, hogy te vagy valójában a képen, vagy nem mernek írni neked, mert „túl szép vagy”, esetleg közönségesnek hatsz a sok sminkkel. Ráadásul, ha személyes találkozóra kerülne sor, már teljesen máshogy festenél, mint a képen. Miért akarsz hazudni a potenciális társnak már a megismerkedés kezdete előtt?

2. Ne tegyél fel magadról túl erotikus képet! Az előző után ez még rosszabb fényt vet rád már így ismeretlenül is. Nem csak azt éred el, hogy szexuálisan túlfűtött férfiaktól kapsz csak leveleket, hanem egyenesen könnyűvérűnek mutatod magad, és senki sem fog tudni téged komolyan venni. Nem beszélve arról, hogy egy közösségi oldalon számos ismerőssel is összefuthatsz, akiket személyesen is ismersz. Mit gondolhatna rólad például a főnököd egy erotikus képed láttán…?

3. Ne válaszolj mindenkinek! Valószínűleg ha elég szép vagy – illetve ha elég szépnek találnak – rengetegen fognak neked írni már az első alkalommal is. Nem árt, ha válaszadás előtt áttanulmányozod a képeit, amellett pedig a lakhelyét és a korát is. Ezután pedig döntsd el, hogy ki jöhet szóba, ki szimpatikus és ki nem. Csak azoknak írj, akikkel tényleg szívesen megismerkednél! Még ha mindenkinek válaszolsz is udvariasságból, ne áltass egy férfit sem azzal, hogy majd randizni fogsz vele!
4. Ne beszélj félre! Ha beszélgetésre kerül a sor – vagy ezt már esetleg az adatlapodon is megteheted –, légy konkrét a célodat illetően. Ne beszélj félre, ne áltass senkit, ne játssz senkivel sem. Közhely, de amit adsz másoknak, azt kapod majd te is vissza!
5. Ne állíts valótlant! Ha valakivel már többször is levelet váltottál, illetve úgy érzed, hogy megbízható és szimpatikus neked, ne hazudj neki! Természetesen nem vagy köteles mindent kitálalni egyből – sőt, ez sem lenne túl helyes! –, de ne is állíts olyat magadról, ami nem igaz. Ez vonatkozik a munkádra, iskolázottságodra, vagyoni helyzetedre, családi körülményeidre, stb.

6. Ne mondj el mindent! Az előző pontban már említésre került, hogy nem kell mindent kitálalnod magadról egyből. Ez egyrészt veszélyes is lehet, mert visszaélhetnek vele, másrészt pedig jó, ha egy nő titokzatos marad. Nem utolsó sorban pedig nyafogónak és kislánynak tűnhetsz, ha folyton elpanaszolod minden egyes bajodat (például, hogy azért siránkozol, mert letört a műkörmöd).
7. Ne halasztgasd a találkozót! Az internetes társkeresés egyszerű és gyors, bárhol bárki számára elérhető. Ez így nagyon szép, viszont hosszú távon nem vezet sehová. Minél előbb kérj találkozót az adott illetőtől. Ha kicsit félénkebb vagy, akkor csak utalgass, ha határozottabb, nyugodtan megírhatod, hogy jobban szeretnél inkább személyesen ismerkedni tovább. Ez nem csak arra jó, hogy egyből leszűrheted, mennyire szimpatikus neked a való életben is a pasi (és ha mégsem lenne az, legalább nem leveleztetek sokáig fölöslegesen), de a férfi is láthatja, hogy te valóban kapcsolatot keresel, nem csak szórakozol.

Mindezen szabályokat betartva nem garantálható, hogy a társkereső nő hamar megtalálja álmai pasiját, de biztosabb alapot adhatnak neki arra, hogy komolyan gondolja a partnerkeresést, amelyet vélhetőleg a szintén hasonló szándékú férfiak észrevesznek majd. Sok sikert!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük