Kezdőlap » Karácsony » Hogyan ne hízzunk el karácsonykor?

Hogyan ne hízzunk el karácsonykor?

Karácsony vitathatatlanul a családi lakomák, ünnepi összejövetelek időszaka. A nagymama ilyenkor süti a minden évben esedékes kacsapecsenyét, a háztartásokban is megtalálható a hagyományos ünnepi fogás, mely általában nem a kalóriaszegény jelzővel hozható összefüggésbe. Jó esetben a kacsasült mellé párolt káposzta jár, míg máshol zsíros krumplihegyekbe ütközik az óvatlan ember.
Az magában még nem jelentene gondot, hogy az ember egyszer egy évben sokat eszik, ráadásul jó zsíros, nehéz, főtt ételeket, amelyeket cukros desszerttel és alkohollal öblít le, ám az évi egyszeri fogyasztás karácsony tájékán napokra kitolódik.
A karácsonyi elhízás ellen szerencsére számos praktikával védekezhetünk. Először is, a nagy falatozást sose kezdjük üres gyomorral. Ebből a szempontból a nagyáruházi bevásárlásra hasonlít a dolog, mivel ott sem célszerű farkaséhesen a polcsorok között mászkálni, hiszen ilyenkor önként is több dolgot pakol az ember a kosárba. Attól még, hogy enni kell, nem feltétlenül szükséges óriási adagokat letolni a torkunkon, s ésszerű megfontolni a lassan járj, tovább érsz opusz, mivel az agyunknak némi időbe telik, mire telítettségérzete lesz.
Karácsonykor az alkohol is gyakori kísérője az ebédnek, vacsorának, ami nem éppen alacsony kalóriatartalmáról híres. A leginkább a száraz vörösborral járunk jól, illetve a sörrel, de csak ha pár deciliter fogyasztásánál maradunk.
Alternatív megoldást kínál, ha a karácsonyi napokban is beiktatunk egy kis testmozgást, szobakerékpározás vagy torna formájában, ezzel kompenzálhatjuk a túlevés hatásait.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük