Kezdőlap » Karácsony » Hogyan ne hagyjuk átverni magunkat karácsonykor?

Hogyan ne hagyjuk átverni magunkat karácsonykor?

Ahogy közeleg az ünnep, úgy sürget minket a vásárlási láz is, hiszen hiába szeretnénk mindent időben megvásárolni, valami mindig akad, amit csak az utolsó nap jut eszünkbe megvenni. Ilyenkor azonban érdemes sokkal jobban odafigyelni mindenre, főleg ha nem boltban, hanem az utcai árusoktól szeretnénk beszerezni a még hiányzó dolgokat.
Hogyha nem szeretnénk, hogy bármi beárnyékolja a szeretet ünnepét, akkor első körben legalább annyit tegyünk meg, hogy eltesszük a blokkokat. A második fontos dolog, amire mindig ügyeljünk, hogy ha leárazott terméket választunk, bizonyosodjunk meg arról, hogy vissza tudjuk cseréltetni, ha mégsem lenne jó a méret, vagy gyártási hiba van például a terméken. Egyetlen esetben nem tudjuk visszacseréltetni az árut, ha azért volt leárazva, mert selejtes- erre érdemes ügyelni, hiszen ilyen terméket még blokk ellenében sem fogják kicserélni.
Ugyancsak figyelni kell a csomagolásra is, főleg hogyha ételekről van szó. Gyakran előfordulhat hogy az áru csomagolása sérült, vagy a lejárt szavatosságú ételnek a szavatossági idejét letakarja valamely másik matrica. Ezekre érdemes figyelni, hiszen senki nem szeretné azt, hogy épp karácsonykor legyen egy romlott ételből probléma.
Szintén érdemes figyelni, hogyha valamilyen elektromos eszközt vásárolunk, hogy addig ne fizessünk, amíg a jótállási papírt ki nem töltötték, és le nem pecsételték – hiszen a jótállás nem egyenlő a blokkal. A karácsonyi vásári forgatagban azt is érdemes többször átnézni, hogy biztosan annyi e az adott termék ára, ami fel van tüntetve, hiszen könnyen előfordulhat hogy rossz helyen van a termék, és jóval magasabb az ára, mint amit mi gondolunk, vagy ha egy árunál több ár is ki van írva, érdeklődjük meg hogy melyik a helyes, és ne csak tippeljünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük