Kezdőlap » Internet » Hogyan ne bosszankodjunk a facebookon?

Hogyan ne bosszankodjunk a facebookon?

A facebook hírfolyamán nagyon gyakran megjelennek olyan bejegyzések, amelyeket sértőnek, érdektelennek, reklámnak vagy simán csak bosszantó dolognak érzünk. Néhány példa: súlyosan sérült állatok, emberek képének a közvetlen kirakása – ha egyébként mi szeretnénk ilyesmit megosztani a nagyvilággal, akkor olyan módon linkeljük az adott cikket, hogy a kép ne látsszon a hírfolyamban – ha valaki a cím alapján meg akarja nézni, meg fogja, másokat csak bántani lehet vele. Ismert embereknek, nem ritkán tudósoknak (mostanában Stephen Hawking kevésbé népszerű, épp Neil deGrasse Tyson van felfutóban) tulajdonított magvas gondolatok, melyeket a racionálisabb vagy kevésbé érzelmes beállítottságú (és általában távolabbi) néha kicsit soknak tartanak.

Érdemes a körök között olyan kategóriát készíteni, ahová csak olyan személyeket sorolunk, akikről tudjuk, hogy kedvelik az ilyen posztokat. Gyakran előfordul, hogy naiv ismerősök olyan „küldd tovább” jellegű posztokat osztanak meg, melyekről tudjuk, hogy átverés, vagy rég lejárt körlevél.
Ez különösen akkor bosszantó, ha már a többedik ismerőstől érkezik meg az üzenőfalra.
Ilyenkor a megjegyzést is elrejthetjük a poszter rejtése nélkül is, de esetleg érdemes őt is tájékoztatni privát üzenetben arról, hogy a körlevél már nem aktuális, vagy eleve átverés, ami súlyosan megkárosíthat embereket vagy közismerten vírust terjeszt.
Ha ismerősök vállalkozásokat lájkolnak, akkor gyakran előfordul, hogy az adott cég fizet azért, hogy az ismerős ismerőseinek oldalán is megjelenjenek lájkolt cikkek, akár kéretlenül is. Kár lenne hibáztatni ezért a facebookot, hiszen mi, felhasználók ingyen élhetünk vele, tehát kézenfekvő, hogy a cég elsősorban a reklámokból tartja fenn magát.

Ha zavar az adott vállalkozás marketingje, akkor lehet kérni, hogy ne az ismerős bejegyzéseit, hanem kifejezetten az adott cég reklámjait tiltsa le a facebook az oldalunkról.
Érdemes tehát minél több lehetőséget használni az üzenőfal és a személyes beállítások funkcióiból, ezzel eltüntethetjük a nem kívánt bejegyzéseket a hírfolyamból, így nincs szükség a facebookról való kilépésre.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük